Junts i la CUP presenten esmenes a la totalitat als Pressupostos de Sánchez
Míriam Nogueras i Mireia Vehí, aquest dimarts al Congrés dels Diputats (Europa Press)

Junts i la CUP presenten esmenes a la totalitat als pressupostos de Sánchez

Míriam Nogueras insta ERC a presentar-ne també una, mentre Mireia Vehí diu que no es refia del que faran Junts i Esquerra en aquests pressupostos

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya ha presentat aquest dijous al Congrés una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos del govern espanyol presidit per Pedro Sánchez.

Ho han anunciat la cap de llista, Míriam Nogueras, i el portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, que han instat ERC perquè també en presenti una.

Cleries ha assegurat que Junts "té voluntat de negociar", però que no acceptarà que li tornin a "aixecar la camisa un any més".

Segons ha explicat Nogueras, el seu partit havia decidit aquest matí deixar unes hores de marge per poder negociar amb el govern de Sánchez, però aquest "no s'ha mogut".

La portaveu de Junts ha recordat que l'any passat ERC va confiar en el govern espanyol, i ha dit que votar ara a favor suposa que "a Catalunya només arribi la meitat d'allò presuspostat".

Per això ha assegurat que ara ja es pot dir que "no és un govern que compleixi", i ha reclamat unitat d'acció a les forces independentistes:


També la CUP

D'altra banda, la CUP també ha anunciat que hi presentarà una esmena a la totalitat perquè creuen que aquests pressupostos no reparteixen riquesa ni fan polítiques socials "profundes".

Un altre motiu de pes és la negativa del govern de Pedro Sánchez a tramitar una llei d'amnistia i a possibilitar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

La diputada Mireia Vehí ha justificat també que la CUP posi aquesta esmena perquè no saben no sap quin paper faran ERC ni Junts en la negociació dels pressupostos.

També s'ha queixat que no se sap "en quins termes" estan negociant aquests partits lleis com la de l'audiovisual, d'interinatge, de l'habitatge o la normativa de les pensions.

El govern espanyol va portar el projecte de pressupostos al Congrés fa 15 dies, i el termini de presentació d'esmenes s'acaba aquest divendres a les dues del migdia.

ERC, que té 13 diputats al Congrés que poden ser clau per poder aprovar aquests pressupostos, de moment no ha explicat què farà.

 

 

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatJxCatCUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut