Junqueras titlla Sánchez de "covard" per no dialogar: "El seu temps s'està acabant"

En una carta, li retreu que sense els independentistes no seria president i li recorda que el procés democràtic iniciat "és irreversible"

RedaccióActualitzat

Contundent carta del líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, al president del govern en funcions, Pedro Sánchez. En la carta, a la qual ha tingut accés TV3, Junqueras retreu a Sánchez que no seria president sense l'independentisme, i l'acusa de covard per no voler dialogar.

Oriol Junqueras comença amb un:

"Senyor Sánchez, potser ara no vol o no li convé recordar que vostè va arribar a president del govern amb el suport explícit que l'independentisme va donar a una moció de censura al senyor Rajoy. Sense nosaltres vostè avui no seria president."

 

 

El líder d'ERC li retreu a Sánchez que fa "voltes com un ninot i desorientat" i que "s'assembla massa a aquella dreta que vam apartar del poder, cada cop més aïllat, cada cop més autoritari".

L'acusa d'escenificar una negociació amb Podem per "acabar implorant al PP una abstenció patriòtica". I que va rebutjar una majoria progressista per "covardia" de seure en una taula i només parlar amb els independentistes. També li assegura que ha "especulat amb la demoscòpia"; una "frivolitat", afegeix, que ara "li passa factura".

 

El líder d'Esquerra l'avisa que la repressió no és la solució i recorda les desenes de represaliats a comissaries, tribunals i presons.

Junqueras també remarca:

"En menys d'una dècada, el socialisme ha passat de defensar un referèndum a descuidar el federalisme en el seu programa electoral aquest 10N."

I li retreu agreujar el problema i obrir la porta a una dreta més extrema.

"Tot té el seu temps -segueix Junqueras-, però el seu potser s'està acabant. La història no li concedirà els quaranta anys de marge que ha trigat a treure el dictador criminal del seu mausoleu. Jo, en canvi, no tinc pressa."

I acaba dient que el seu temps el procés democràtic iniciat a Catalunya és "irreversible":

"Ha de saber que el procés democràtic iniciat és irreversible i el futur de Catalunya el decidiran democràticament els catalans i les catalanes. De vostè depèn, senyor Sánchez, ser part de la solució o del problema."

 

Text íntegre de la carta:

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut