Sant Joan Despí

Junqueras sobre el 21D: "La gran qüestió és si respectaran els resultats electorals"

Junqueras assegura que el 21 de desembre és "una oportunitat més per fer-nos sentir" i que no deixarà de defensar "el que em sembla que és just"

RedaccióActualitzat

El vicepresident Oriol Junqueras, considerat cessat pel govern espanyol, ha assegurat al "Telenotícies vespre" que el 21 de desembre és "una oportunitat més per fer-nos sentir". Ara bé, ha qüestionat si es respectaran els resultats electorals:

"La gran qüestió que hem plantejat moltes vegades i que ara s'ha de tornar a plantejar és si ells respectaran els resultats electorals. Ells, que no van voler que la gent pogués votar i que ara es veuen obligats a posar les urnes. Doncs aquesta també és una oportunitat com ho son totes les eleccions. Una oportunitat per explicar-nos, per ser-hi i en tots els sentits."

Junqueras, que ha criticat que el cessament del govern "va molt més enllà del que permetria l'aplicació del 155 en termes constitucionals", ha defensat que té la legitimitat d'haver estat escollit a les urnes:

"Sóc vicepresident escollit pel Parlament de Catalunya fruit del vot dels ciutadans. Legítimament són els ciutadans els que nomenen governs, no són decrets els que cessen governs."

Junqueras ha afirmat que l'amenaça de presó no farà desviar-se de la seva posició i defensar el que considera "just". "No deixaré de treballar en cap cas perquè aquest país sigui millor" ni "deixarem d'actuar amb consciència", ha assegurat.

"A ningú li deu fer il·lusió que li proposin 30 anys de presó, a mi tampoc, però vull que quedi clar: no deixaré de defensar el que em sembla que és just, tot allò que estigui al meu abast per construir un país millor, per molt que em vulguin posar a la presó durant 30 anys. És més, un cop m'hi hagin posat, a quanta gent hauran convençut? Nosaltres no fem això. Nosaltres no ordenem a ningú que colpegi un altre per fer cua en un col·legi electoral, no perseguim les urnes, al contrari, respectem els resultats electorals. Sempre ho hem fet."

Després de sentenciar que "en la defensa de la causa democràtica no ens guanyarà ningú", el republicà ha lamentat les limitacions, traves i les "querelles amb voluntat política molt clara d'intimidar". En aquest sentit, ha explicat que les querelles inclouen com a fet provatori, per exemple, que Josep Rull sigui soci d'Òmnium Cultural.

"El que fa el govern és treballar"

El també líder d'ERC ha assegurat que ara "el que fa el govern és treballar" perquè "aquest país se'n surti i sigui més just". Després que s'ha sabut que Carles Puigdemont ha anat a Brussel·les amb alguns dels seus consellers, ha assegurat que és "un lloc on es pot fer molta feina". No ha volgut, però, pronunciar-se sobre la compareixença de Puigdemont d'aquest dimarts ni si demanarà asil polític:

"En tot cas, el president s'explicarà. No em correspon a mi parlar pel president. El president ha dit que demà s'explicarà entorn d'aquesta qüestió. Segur que ho farà molt millor que jo."

Junqueras ha estat un dels únics dos membres del govern Puigdemont que han passat pel despatx aquest dilluns, juntament amb Josep Rull. S'ha estat prop d'una hora a la Conselleria d'Economia, on ha saludat el personal, i n'ha sortit sense fer declaracions. Junqueras hi ha anat després de participar a la reunió de l'executiva d'ERC, al matí, i de reunir-se amb el grup de Junts pel Sí, al migdia.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut