Oriol Junqueras i Raül Romeva al Palau de la Generalitat en una imatge d'arxiu (EFE)
Oriol Junqueras i Raül Romeva al Palau de la Generalitat en una imatge d'arxiu (EFE)

El Suprem decidirà com han de seure els acusats segons els arguments de les defenses

Junqueras, Romeva i Forcadell volen seure amb els advocats durant el judici i Sànchez, Turull, Rull i Borràs prefereixen fer-ho davant el tribunal

Actualitzat

La ubicació dels acusats en el judici del procés independentista que es farà al Tribunal Suprem podrà no ser la mateixa per a tots. El Tribunal Suprem, però, decidirà com han de seure els acusats en funció de com li argumentin les defenses

Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell es volen seure darrere els seus advocats en un lateral de la sala, a petició dels lletrats, que els volen tenir a prop per preparar més bé la defensa. L'advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, ha explicat a TV3 que això no provoca divisió i que es respecta la decisió de cadascú.

"Hi ha un respecte tan ampli entre tots els presos que tolerem que puguem fer una cosa o una altra. Ja sabeu que no tot és unitat. De vegades és unitat estratègica."

 

 

Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull prefereixen seure davant el tribunal per no "blanquejar" la imatge que són acusats, com ja va avançar el seu advocat, Jordi Pina. També ho ho vol fer Meritxell Borràs, i Jordi Cuixart sembla que també es decanta per aquesta opció, i caldrà veure què volen fer la resta de processats: Joaquim Forn, Dolors Bassa i els exconsellers que no són a la presó Carles Mundó i Santi Vila.

 

 

El banc dels acusats estarà al centre de la sala, just davant del Tribunal, presidit per Manuel Marchena i sis jutges més.

 

 

També podria ser que durant les qüestions prèvies els facin seure a tots al banc d'acusats i ja durant els interrogatoris els deixin seure amb els seus advocats.

Van den Eynde, que, com la resta dels lletrats dels acusats, ha aprofitat les últimes hores abans que comenci el judici per acabar de preparar la defensa, va visitar Junqueras i Romeva a la presó de Soto del Real aquest diumenge.

Pel que fa a les qüestions prèvies, Andreu Van den Eynde ha explicat que en presentarà diverses de relacionades amb la falta de presumpció d'innocència. També ha revelat a TV3 que els seus defensats es decanten per respondre a les preguntes de l'interrogatori en castellà.

La possibilitat que els processats seguin a prop dels advocats la va plantejar Van den Eynde. El tribunal va dir no hi veu cap objecció:

"No hi ha cap objecció per part de la sala perquè la distribució d'espais tingui en compte el desig de proximitat i contacte físic entre el lletrat i els processats."

 

Interactiu relacionat: "Les claus del judici"

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut