Junqueras reprendrà al monestir de Poblet la feina fora de la presó

El president d'ERC i Raül Romeva reprendran els permisos per treballar, cosa que no podrà fer Carme Forcadell, amb autorització per fer tasques de voluntariat

Actualitzat

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners i Mas d'Enric han ampliat les hores de sortida d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. D'aquesta manera, podran recuperar les hores que no han pogut sortir per culpa del confinament pel coronavirus.

Abans de l'estat d'alarma, tant Junqueras com Romeva sortien sis hores tres dies a la setmana. Ara, el president d'ERC podrà sortir quatre dies un màxim de 12 hores diàries i, l'exconseller d'Exteriors, 10 hores quatre dies a la setmana.

 

Des de l'inici del confinament, Junqueras no ha pogut treballar a la Universitat de Vic, com feia, perquè el centre estava tancat per la Covid-19. Ara, se li ha autoritzat un canvi de lloc de treball i desenvoluparà la seva tasca de recerca universitària al monestir de Poblet, a Vimbodí i a Poblet.

A Poblet és on hi ha l'arxiu del president Josep Tarradellas i també els documents del lehendakari Iñigo Urkullu sobre el seu intent de mediació entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy després de l'1 d'octubre del 2017. Es tracta de 300 registres, entre correus, missatges i notes, que Urkullu va dipositar-hi abans d'anar a declarar com a testimoni al judici del Suprem.

Romeva, que treballa en una associació privada en el marc d'un projecte vinculat als acords de pau de Dayton, que van posar fi a la guerra de Bòsnia, continuarà fent la mateixa feina, tot i que se li ha modificat el contracte per ampliar l'horari.

 

Junqueras i Romeva, arribant al Parlament el 28 de gener passat per comparèixer a la comissió del 155
Junqueras i Romeva arribant al Parlament el 28 de gener passat per comparèixer a la comissió del 155 (ACN / Rafa Garrido)

 

Forcadell encara no pot sortir per fer voluntariat

A l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell també se li amplia l'horari de sortida. En el seu cas, com li passa a Jordi Sànchez, no podrà sortir perquè encara no es pot fer voluntariat.

Forcadell estava autoritzada a sortir tres dies a la setmana durant un màxim de 9 hores diàries. El centre penitenciari de Mas d'Enric li permetrà fer-ho durant 12 hores diàries, després d'una modificació horària plantejada per l'associació on fa tasques de voluntariat.

 

 

Hi ha la possibilitat que l'expresidenta del Parlament pugui sortir a partir de dilluns vinent, si finalment la regió sanitària del Camp de Tarragona, on hi ha la presó de Mas d'Enric, passa a la fase 1 del desconfinament, en la qual es permetran els desplaçaments dins d'una mateixa àrea.

La decisió de les juntes de tractament de les presons pot ser recorreguda per la Fiscalia, però és l'Audiència de Barcelona la que té l'última paraula sobre la qüestió.

 

Carme Forcadell, sortint de la presó de Mas d'Enric el 17 de febrer passat
Carme Forcadell sortint de la presó de Mas d'Enric el 17 de febrer passat (ACN / @ForcadellCarme)

 

Les sortides dels presos amb 100.2 durant l'estat d'alarma

Durant la fase més restrictiva del confinament, es van suspendre les sortides de tots els presos amb el 100.2. Actualment, encara amb l'estat d'alarma en vigor, les sortides pel 100.2 estan condicionades al fet que el centre de treball on està destinat cada reclús hagi reprès la seva activitat i estigui obert.

Dels nou dirigents independentistes condemnats pel Suprem que estan complint penes de presó, fins ara han pogut reprendre la seva activitat laboral fora dels centres penitenciaris Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Dolors Bassa.

 

Però la mesura no s'aplica als interns que tenien permeses les sortides per tenir cura de de familiars o fer tasques de voluntariat, com és el cas de Sànchez i Forcadell.

Durant l'emergència sanitària, els presos que surten per anar a treballar, en tornar al centre penitenciari, no poden compartir espai ni estar en contacte amb altres reclusos que no hagin tingut permisos. És una mesura per evitar contagis de la Covid-19 a les presons.

 

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasRaül RomevaCarme ForcadellGovern empresonatJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut