Junqueras recorre a la justícia europea per exercir d'eurodiputat

Demana al Tribunal General de la Unió Europea que ordeni a Espanya que el deixi en llibertat per ocupar l'escó d'eurodiputat, i a la cambra europea que li respecti els seus drets

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras ha demanat al Tribunal General de la Unió Europea que suspengui l'acord del Parlament Europeu pel qual se li va retirar l'escó d'eurodiputat. Reclama que ordeni a l'Eurocambra restablir-li la condició d'europarlamentari, i per tant, la seva immunitat, i que ordeni també a l'Estat espanyol que el posi en llibertat immediatament.

Són les mesures cautelars que acompanyen una denuncia conta David Sassoli, president de l'Europarlament, per no haver respectat la seva immunitat en retirar-li l'acta de diputat. I reclama al Tribunal que prengui aquestes mesures pel procediment accelerat.

El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya al·lega que el president del Parlament Europeu ha pres aquesta decisió sense respectar la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, sense escoltar la seva defensa i donant per bo només el posicionament del Tribunal Suprem espanyol i la Junta Electoral Central.


Junqueras era immune, al·lega Van den Eynde

L'escrit presentat per l'advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, sosté que el Parlament Europeu va suspendre la immunitat de Junqueras desobeint la sentència del 19 de desembre del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en què li reconeixia la condició d'eurodiputat des del mes de juliol.

Entén, per tant, que quan el Parlament li retira l'acta era immune, i que, per fer-ho, primer Espanya hauria d'haver enviat un suplicatori per retirar-li aquesta immunitat. Com s'està fent amb Puigdemont i Comín.

Denuncia, a més, que el president del Parlament Europeu va retirar-li la condició de diputat en base a una resolució del Tribunal Suprem i un acord de la Junta Electoral Central contra els quals s'han presentat recursos, i, per tant no són ferms.


Tràmit d'urgència

La petició dels advocats de Junqueras al Tribunal General de la Unió Europea demana, també, que ho resolgui per la via d'urgència, atès que s'estan vulnerant drets de Junqueras i s'ha alterat la composició del Parlament.

Mentre no es resol tot plegat, Junqueras demana a Europa que ordeni a Espanya que el posi en llibertat perquè es compleixi la sentència del Tribunal de Justícia i que pugui exercir els seus drets com a eurodiputat.

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasParlament EuropeuProcés català
Anar al contingut