Barcelona

Junqueras reclama una mobilització massiva davant el judici: "No ens rendirem"

El president d'ERC ha aparegut de forma virtual damunt de l'escenari, en l'acte polític més important des que és a la presó

RedaccióActualitzat

A les portes del judici del procés, Oriol Junqueras ha fet una crida a la mobilització massiva i a continuar perseguint la independència de forma pacífica.

El president d'ERC, en presó preventiva acusat de rebel·lió i malversació, entre altres, ha protagonitzat una conferència política en què ha apostat per ampliar la base independentista i ha advertit que res no aturarà l'independentisme:

"La victòria depèn de molts factors alhora, però, de manera molt significativa, de la capacitat de seducció sobre el conjunt de la societat catalana. De sumar i construir un projecte de majories al servei de cadascun dels ciutadans d'aquest país. De construir la majoria republicana.

"Han de saber, però, que no ens aturaran, que no ens rendirem mai fins a aconseguir-ho. Ja ens poden posar a la presó, amenaçar-nos, perseguir-nos o intentar atemorir-nos, que la democràcia s'acabarà imposant. Aquest poble ha perdut la por i la fi del règim és qüestió de temps."

 

Junqueras ha "aparegut" a la conferència al Sant Jordi Club de forma virtual, amb un holograma. Han posat veu a les seves paraules el seu germà, Roger, l'escriptora Empar Moliner, la diputada republicana Najat Driouech i l'excoordinador del Pacte Nacional pel Referèndum Joan Ignasi Elena. Unes 2.500 persones han assistit a l'acte.

Roger Junqueras, germà del president d'ERC, ha estat el primer de llegir la conferència de l'exvicepresident empresonat

Junqueras ha dit que preveu una sentència "exemplarment dura" i ha insistit que "les acusacions, la instrucció i absolutament tota la causa és una farsa, un muntatge". Per això s'ha mostrat convençut que la justícia europea es pronunciarà al seu favor:

"Europa contribuirà, des de la perspectiva judicial, a fer caure la injustícia espanyola."

L'exvicepresident ha defensat la desobediència civil i n'ha posat com a exemple el referèndum de l'1 d'octubre:

"Si fa falta, cal apostar per la via de la mobilització massiva i la desobediència civil, com ens van ensenyar grans líders i referents de la pau i dels drets a nivell mundial com Martin Luther King i Mahatma Gandhi, i com ja vam exemplificar l'1 d'octubre."

Junqueras ha aparegut de forma virtual a la conferència política a l'annex del Palau Sant Jordi (EFE)

El dirigent republicà, que està ingressat a la presó de Lledoners, s'ha referit també a les eleccions municipals i europees -ell serà el cap de llista d'ERC a les eleccions a l'Eurocambra- i ha demanat que la capital catalana sigui "referent de la lluita per la llibertat":

"Les properes eleccions municipals són una prova de foc. A tot Catalunya i, especialment, a Barcelona. Per tot el que significa i el que ha estat Barcelona. Barcelona ha de tornar a ser el referent mundial de la lluita per la llibertat."

Abans del discurs de Junqueras, han intervingut el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, així com la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ho ha fet a través d'un vídeo des de Suïssa. Tots tres han reivindicat l'1-O.

Rovira ha apel·lat a la lluita contra la "repressió dels pensaments polítics":

"Hem de lluitar contra la repressió que pretén prohibir, criminalitzar, sentenciar, condemnar aquests pensaments polítics. Són pensaments polítics legítims. És una causa justa, que nosaltres sempre hem volgut i voldrem defensar democràticament i pacíficament."

 

Torrent i Aragonès, per la seva banda, han advertit l'Estat que no podrà "silenciar" Junqueras:

" (Torrent) "El voldrien callat i vençut, però no s'han sortit amb la seva."

" (Aragonès) El voldrien més petit políticament, però Junqueras s'ha fet més gran políticament i, amb ell, ERC s'ha fet més forta."

 

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasERCProcés catalàJudici procésIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut