Pressupostos Romero Junqueras Sales
Alícia Romero (PSC), Oriol Junqueras (ERC) i Mònica Sales (Junts)

Junqueras rebaixa el to i posa condicions al PSC per negociar els pressupostos

El president d'Esquerra diu que els socialistes han de fer passes per reconciliar-se amb la societat catalana i Junts parla d'un nou tripartit

El govern continua amb la ronda de contactes per tenir prou suports per aprovar els pressupostos. Aquest matí, l'endemà de la reunió amb el PSC, el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha manifestat que la prioritat és tirar-los endavant amb el suport de Junts, partit al qual ha demanat que hi col·labori.

El president d'Esquerra rebaixa el to. Si fa uns dies tancava rotundament la porta a aprovar-los pressupostos amb el PSC, aquest dimarts, Oriol Junqueras, en una entrevista a "Els matins", ha posat com a condició que els socialistes canviïn les seves polítiques a Catalunya:

"El PSC ha de fer passes per reconciliar-se amb el 80% que vol el final de la repressió", ha dit, abans d'afegir que, "quan el PSC faci passes en aquesta direcció, segur que hi ha moltes coses sobre les quals ens podríem posar d'acord". 

"És molt important que els socialistes facin passos per posar-se d'acord amb la societat catalana", ha reblat.

Des de Junts, Mònica Sales considera que amb aquestes declaracions, Junqueras "ha aixecat el veto als socialistes", cosa que "fa preveure que el tripartit PSOE-Comuns-Esquerra, que ja funciona a ple rendiment a Madrid, aviat el veurem a Catalunya".  

"Tot fa pensar", ha afegit, que "serà un canvi de cromos entre els pressupostos del govern espanyol, els de la Generalitat i els de l'Ajuntament de Barcelona". 

Lluny de parlar de cap acord, des del Partit dels Socialistes, Alícia Romero ha instat el president d'ERC a "deixar el ressentiment de banda i intentar mirar endavant amb una actitud positiva i constructiva perquè el país avanci".


Aposta per la taula de diàleg

Pel que fa a la taula de diàleg, Junqueras hi segueix apostant i també reconeix que la negociació serà llarga. Esquerra, ha assegurat, ha de continuar sent un partit útil, perquè "és difícil que algú et faci confiança si no et percep com a útil".

També en declaracions a "Els matins" de TV3, la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha justificat que Junqueras i ella mateixa hagin renovat els càrrecs al capdavant del partit, després d'obtenir el suport del 87% de la militància.
 


Rovira també ha assegurat que cap representant del govern espanyol l'ha visitat a Suïssa, a diferència de Puigdemont, i que, si ho haguessin fet, s'hi hauria reunit.

Ni Junqueras ni Rovira, d'altra banda, han volgut pronunciar-se sobre la reforma del delicte de sedició. "Quan s'hagi d'explicar, ja ho farem", ha sentenciat Rovira.

ARXIVAT A:
JxCatERCPSCOriol JunquerasMarta RoviraPressupostos de la Generalitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut