Junqueras no respondrà a les preguntes ni de la Fiscalia ni de l'Advocacia de l'Estat
L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, aquest dimecres durant el judici al Tribunal Suprem
Madrid

Junqueras no respondrà les preguntes ni de la Fiscalia ni de l'Advocacia de l'Estat

Josep Maria CampsActualitzat

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, acusat de rebel·lió i sedició, ha decidit només respondre les preguntes de la seva defensa, i no respondre, per tant, les que li formuli la Fiscalia ni l'Advocacia de l'Estat. Tampoc ho farà l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva.

Ho ha pogut saber TV3 aquest dijous al matí just abans de l'inici de la tercera sessió del judici al Tribunal Suprem en què Junqueras declararà. Aquesta era una incògnita que s'ha mantingut fins a l'últim moment.

Ja se sabia que no respondrien les preguntes de l'acusació particular, la que exerceix Vox.

La defensa ho ha explicat en aquest comunicat, en què justifica que no legitimaran ni la fiscalia ni les altres acusacions davant "d'un judici polític".

No legitimarem ni VOX, ni la Fiscalia

Davant un judici polític, una farsa judicial, no es pot legitimar ni la Fiscalia ni les altres acusacions

Davant un judici polític cal valentia, acusar el poder i fer una defensa política. Aquesta és l'elecció tant d'Oriol Junqueras com de Raül Romeva en no respondre a les preguntes de les acusacions.

No les volen legitimar ni donar el seu minut de glòria a qui ha fabricat tota una causa general. Ni a un partit d'extrema dreta que utilitzarà el tribunal per fer campanya electoral ni a la Fiscalia, que ha creat un relat inventat d'una falsa viòlencia que tothom sap que no va existir.

Som en un judici polític, una farsa judicial que vol empresonar uns líders en nom de tot un moviment per les seves idees, no per uns fets, perquè cap dels fets és delicte. I tant Junqueras com Romeva consideren que no se'ls pot fer el joc. Només faran el que s'acostuma a fer en els judicis polítics, perquè els acusats en realitat no estan parlant a les acusacions ni al tribunal, que representen el poder, sinó a l'opinió pública per desmuntar la farsa judicial que els vol sentenciar.

De fet, Junqueras i Romeva no han respost mai a la Fiscalia quan han hagut de declarar, un criteri que han mantingut en tot moment i que mantindran en coherència també amb la seva condició de diputats electes i representants dels ciutadans de Catalunya.

TEMES:
Oriol JunquerasJudici procés
Anar al contingut