El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras
El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras
Barcelona

Junqueras: "No hi ha moció de censura més gran que la democràcia"

Els cinc membres d'Economia detinguts són a la comandància de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia i els altres membres del govern, a Sant Andreu de la Barca

RedaccióActualitzat

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha entrat a la seu de la conselleria minuts abans de les vuit del matí, tot just quan marxaven els últims manifestants, una desena, que es trobaven al departament. En una entrevista a "Els matins" de TV3, Junqueras ha lamentat les actuacions del govern espanyol:

"Estan castigant tots els ciutadans d'aquest país i això no té res a veure amb la independència de Catalunya. Va molt més enllà."

Junqueras ha reiterat que la majoria de la gent del país vol votar i "hem de treballar per fer possible aquest 1-O".

"No hi ha moció de censura més gran que la democràcia (...).  Si hi ha alguna possibilitats de canvi, és que Catalunya pugui exercir el dret a vot, que els ciutadans puguin votar i que les institucions no se sentin amenaçades."

En aquest sentit, Junqueras, que lamentat "la crisi de corrupció, democràcia, respecte a les institucions o abús de poder", ha fet una crida a no deixar-se intimidar:

"No ens hem de deixar intimidar. No fem res malament. La clau és que la gent mantingui l'esperança".

 

"Són gent honesta, treballadora i eficaç"

El conseller d'Economia ha defensat els companys de departament que han estat detinguts:

"Són gent honesta, treballadora i eficaç, i que han fet coses molt importants per a aquest país. Han fet molt bona feina."

El vicepresident ha explicat que els cinc membres del Departament d'Economia detinguts són a la comandància de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia i els altres membres del govern estan detinguts a Sant Andreu de la Barca.

Després de recordar que "tenim una economia que creix tres vegades més que el nostre dèficit, Junqueras ha assegurat que "el que nosaltres fem és un bé major":

"Els irresponsables intervenen els responsables; els ineficaços, els eficaços. Qui som els honrats i qui són els deshonrats? Qui no té cap causa oberta i qui té un partit sencer imputat per corrupció? No som nosaltres qui ens hem polit 60.000 milions del fons de reserva de la Seguretat Socials (...). Ens intervenen perquè fem les coses massa bé."

En qualsevol cas, el vicepresident ha defensat: "No ens prendran l'alegria de fer el millor per la gent del nostre país".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut