Junqueras garanteix "mà estesa sempre" per evitar que el PSOE pacti amb la dreta

"No era fàcil. Ens empenyien a votar amb la dreta extrema i no hem caigut en el parany", assegura el líder d'ERC en una carta oberta a la militància

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras assegura que els republicans no afavoriran un govern espanyol "beneït per un Ibex que ha deixat ben clar, per activa i per passiva, que el seu escenari és un pacte del PSOE amb la dreta" i garanteix "mà estesa sempre" per evitar-ho.

En una carta oberta a la militància des de la presó de Lledoners, Junqueras celebra "la maduresa i responsabilitat" d'ERC, EH Bildu i el PNB en abstenir-se en la investidura de Pedro Sánchez i defensa el paper que estan jugant a Madrid.

"No era fàcil. Ens empenyien a votar amb la dreta extrema i no hem caigut en el parany", sosté el president d'ERC, per a qui "només hi ha dos escenaris" possibles a l'Estat: "O un govern del PSOE i Podem o un govern del PSOE en solitari amb l'abstenció del PP o Cs.

Tot i que creu que el PSOE no té "la valentia imprescindible per iniciar un diàleg de debò", garanteix que els republicans es mantindran ferms "en contra d'un govern de la dreta extrema" i que tindran "mà estesa passi el que passi".


"El PSOE ens vol arraconar a Catalunya i ens voldria a l'ala dreta al Congrés espanyol", denuncia. Per això reivindica el paper d'ERC per aconseguir "una sòlida majoria" que venci la "poderosa aliança conservadora".

Adverteix també que "ni la repressió, ni la involució de drets i llibertats, ni la presó, per llarga que sigui" desviaran el seu partit d'aquest objectiu.

Junqueras està convençut que Pedro Sánchez no vol ser investit amb els vots de Podem i l'abstenció dels partits catalans i bascos, sinó que "ha deixat clar, de manera rotunda, que prefereix eleccions" abans "d'haver de compartir el govern".

"El PSOE està disposat a posar en risc les actuals majories al Congrés, que fan inviable un govern de la dreta extrema, per un incert escenari", diu l'eurodiputat electe, que acaba la carta així: "Tacticisme de curta volada. Negació de la política."

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasJudici procésProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut