Junqueras i De Gispert, fotografiats pels mitjans (Foto: ACN)
Junqueras i De Gispert, fotografiats pels mitjans (Foto: ACN)

Junqueras garanteix a De Gispert que votaran la investidura de Mas en primera volta

Després de la seva trobada amb la presidenta del Parlament, Oriol Junqueras ha mantingut la seva discreció respecte a l'evolució de les negociacions amb CiU de cara a tancar un pacte de governabilitat. De Gispert, però, confia a poder fer el debat d'investidura dijous i divendres.

RedaccióActualitzat
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha començat amb Esquerra Republicana la roda de contactes amb els grups parlamentaris per per saber de quins suports disposa Artur Mas per ser investit president de la Generalitat. Després de la trobada, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha reiterat el seu compromís de votar Mas en primera volta, però també ha mantingut la seva discreció respecte a l'evolució de les negociacions amb CiU de cara a tancar un pacte de governabilitat.

Respecte a la data del debat d'investidura, que depèn, en gran part, d'aquestes negociacions, Junqueras s'ha limitat a dir que és "prerrogativa de la presidenta fixar-ne la data".

També han passat aquest pel despatx de Núria de Gispert els altres líders polítics.

De Gispert confia que el debat serà aquesta setmana

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio, la presidenta de la cambra catalana ha reconegut que desitjaria poder celebrar el debat aquesta mateixa setmana: "Jo puc saber alguna cosa més durant el dia perquè començo les consultes. Per tant, naturalment, al final del dia sabré per boca del president en funcions si això ha estat possible o no. Jo desitjo que sigui que sí". Segons de Gispert: "Crec que pot ser. Val la pena fer el poc que es pugui fer des de la presidència del Parlament perquè aquest acord sigui possible".

Núria de Gispert també s'ha mostrat sorpresa per les crítiques que el PSC ha fet en el seu primer discurs com a presidenta del Parlament. Els socialistes la van qualificar de "parcial". Ella els recorda que portaven al seu programa el dret a decidir i que la cambra catalana ja va acordar, després de la manifestació de l'11 de setembre, treballar en aquesta línia: "L'últim acord aprovat per una gran majoria de parlamentaris el 25 de setembre passat va ser precisament que, escoltant la veu dels catalans i de les catalanes, el Parlament de Catalunya instava a preparar en els pròxims quatre anys una consulta sobre el dret a decidir". Núria de Gispert ha confessat que li agradaria "poder complir aquella resolució i fer la consulta".

Al llarg del dia Núria de Gispert rebrà al seu despatx a tots els grups, de més gran a més petit. De Gispert acabarà la roda de contactes a la tarda amb el president en funcions, Artur Mas.

La presidenta té deu dies per convocar el ple del debat, termini que s'acaba el 3 de gener. De Gispert prendrà la seva decisió en funció dels resultats de les converses entre CiU i ERC, que continuen, però amb un escull que els impedeix avançar: la data de la consulta sobiranista. En aquest sentit, Oriol Pujol veu possible tancar el pacte avui mateix i, en conseqüència, fer aquesta setmana el debat d'investidura.
Anar al contingut