Junqueras rep documentació del Departament d'Economia de la mà de Mas-Colell (EFE)
Junqueras rep documentació del Departament d'Economia de la mà de Mas-Colell (EFE)
Barcelona

Junqueras espera aprovar nous pressupostos al maig i amb més suports que el de la CUP

El vicepresident i conseller d'Economia confia que els comptes del nou govern tindran un suport que vagi més enllà de JxSí i la CUP

RedaccióActualitzat

El nou vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha anunciat que espera poder aprovar nous pressupostos "al voltant del mes de maig". Junqueras s'ha mostrat confiat que els comptes obtindran més suports que els del seu grup, Junts pel Sí, i la CUP:

"Aquesta és una feina que té una tramitació complexa, i vol dir que ens n'aniríem al voltant del mes de maig... És important poder-los aprovar perquè facilita la gestió del dia a dia. Confiem que la majoria parlamentària permetrà fer-ho i esperem que hi hagi més suports, si pot ser."

El també president d'ERC ha afegit que, si no és possible aconseguir més consens, el pressupost es gestionarà "el millor que puguem".

Després de reunir-se durant més d'una hora amb el seu antecessor en el càrrec per fer el traspàs de cartera, Andreu Mas-Colell, Junqueras ha explicat que el nou govern treballarà "perquè la recaptació fiscal de Catalunya estigui en mans de les institucions públiques catalanes".

Jornada de traspàs de carteres

Com ja és tradició, els actes simbòlics de traspàs de carteres entre els consellers sortints i entrants s'han succeït al llarg de la jornada. A més dels dos que ha protagonitzat Junqueras, amb Mas-Colell i amb Neus Munté, aquesta última ha elogiat la seva successora a Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que ha afirmat que el nou govern "té un caràcter molt més social" i "no hi han d'haver més retallades".

Raül Romeva ha destacat el simbolisme que suposa tenir un Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, mentre que el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que serà "un corcó" amb el tema de Renfe, Rodalies i Adif. A Justícia, Carles Mundó té el repte d'aportat seguretat jurídica al procés independentista.

Toni Comín ha agraït la "molt bona herència" que ha rebut de Boi Ruiz a Salut. La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, s'ha compromès a treballar perquè el sector sigui "competitiu". A Economia i Coneixement, Jordi Baiget ha dit que es planteja el repte de millorar el sistema universitari. Santi Vila ha canviat Territori per Cultura amb elogis al "segell personal" que hi ha deixat Ferran Mascarell. I, a Ensenyament, Meritxell Ruiz ha anunciat que desplegarà la LEC i preservarà la immersió mentre espera canvis a la Lomce.

Anar al contingut