Junqueras es querella contra el Suprem per "amenaces" als funcionaris pel 100.2

El líder d'Esquerra l'acusa d'un delicte de coaccions i amenaces, pel missatge que l'alt tribunal va difondre a les xarxes socials alertant de conseqüències penals si es deixava els presos polítics passar el confinament a casa

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras ha presentat una querella contra el Tribunal Suprem com a persona perjudicada per un delicte de coaccions i amenaces contra l'autor o els autors d'un missatge que el Tribunal Suprem va difondre a través de les xarxes socials; un missatge en què advertia els funcionaris de les juntes de tractament de les presons de represàlies penals si aprovaven que els presos polítics poguessin passar el confinament de la Covid-19 a casa.

Segons la querella, aquest avís és "un immerescut atac a la separació de poders, a la llibertat en la presa de decisions independents i a la neutralitat dels funcionaris", a banda d'atacar els drets civils de Junqueras.

 

També s'hi adverteix que els membres del Suprem "no es poden dirigir a funcionaris de l'administració penitenciària abans de les seves deliberacions per censurar la seva conducta i afectar el sentit del seu vot".

La querella recorda que, davant la situació d'alarma, les Nacions Unides, el Consell d'Europa i l'organització Mundial de la Salut van recomanar permetre als presos de baix risc passar el confinament a casa, i així evitar infeccions a les presons.

Justament quan es va anunciar que s'estudiarien els 101 casos que a Catalunya podrien beneficiar-se de la mesura, el Suprem va difondre el missatge.

Junqueras demana diligències urgents i immediates per evitar la desaparició de proves.

 

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasCoronavirus Procés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut