Madrid

Junqueras: "El millor per a tots seria tornar la qüestió a la política"

El president d'ERC dedica la intervenció final al judici del procés a treure dels tribunals el conflicte entre Espanya i Catalunya i a reclamar "diàleg, negociació i acord"

Irene VaquéActualitzat

La intervenció final d'Oriol Junqueras en el judici del procés ha estat una crida al diàleg, a l'acord i a retornar a la política el conflicte entre Espanya i Catalunya. Ell ha estat el primer dels acusats a parlar, quan eren gairebé dos quarts de cinc de la tarda, en l'última sessió del judici al Tribunal Suprem.

El president d'ERC, que ha intervingut durant uns tres minuts dels quinze que tenia, ha afirmat que la qüestió que l'ha portat al banc dels acusats no hauria hagut de sortir mai de la política:

"Sempre he evitat la mala política que nega el diàleg, la negociació i l'acord i que entenc que els ha traspassat a vostès la responsabilitat de dictar sentència. Crec sincerament que el millor per tots, per Catalunya, per Espanya i per Europa, seria tornar la qüestió al terreny de la política, de la bona política, d'on mai hauria d'haver sortit. Al terreny del diàleg, la negociació i l'acord."


Junqueras ha reivindicat la seva trajectòria com a home de pau i el "compromís amb la bondat":

"La voluntat de diàleg, de negociació i acord des del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals mai hauria de ser un delicte. Tots els meus llibres, articles, discursos, accions, demostren el compromís irrenunciable amb la bondat i amb el respecte a la dignitat humanes."

 

L'ex-vicepresident de la Generalitat, ara diputat suspès del Congrés i eurodiputat, ha citat Petrarca a l'inici de la seva intervenció tot recordant que va estudiar al Liceu italià. "De poc serviria parlar o escriure si ningú escoltés o llegís", ha afirmat.

Ha agraït poder parlar i s'ha definit "fonamentalment com un pare de família i professor", que, tardanament, va decidir dedicar-se a la política "amb voluntat de servei, de ser útil, de construir un món més just i més lliure, un món millor."

Junqueras, que afronta a una petició de la Fiscalia de 25 anys de presó per rebel·lió i malversació, ha anunciat que mantindrà el compromís democràtic:

"El meu treball ha de ser el de contribuir sempre, a través també del judici de les urnes, a promoure la democràcia, la convivència i el bé comú."

 

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut