Junqueras demana "complir el mandat de l'1-O"

El president d'ERC defensa la unitat d'acció i el diàleg amb la comunitat internacional, que creu que arribarà si es "compleix el mandat democràtic de l'1 d'Octubre"

RedaccióActualitzat

Compromís amb el mandat de l'1-O, diàleg per construir la república i unitat d'acció. Aquests són els tres missatges que ha enviat el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, a 48 hores del termini que ha donat el president espanyol, Mariano Rajoy, per començar a activar l'article 155 de la Constitució.

Junqueras ha defensat al consell nacional d'Esquerra que s'ha de complir el mandat de l'1 d'Octubre.

"El nostre suport al president de la Generalitat per tal que es compleixi el mandat del 27 de setembre, i especialment el mandat de l'1-O, que és el d'anar cap a la república catalana."

El president d'ERC reconeix el valor del diàleg:

"És molt important tenir clar que la millor manera de fer la república, de fer la independència, és dialogant amb tothom. Com a mínim, dialogant amb aquesta comunitat internacional."

Però creu que, per poder dialogar, cal demostrar el compromís de fer la independència.

"L'única possibilitat que el diàleg realment fructifiqui, es vehiculi i existeixi és que nosaltres tinguem un compromís inequívoc i absolut amb el mandat democràtic de l'1 d'Octubre."

El líder dels republicans ha insistit també que la "unitat és la nostra força" en un moment històric per a l'independentisme:

"Reiterem la nostra confiança en la unitat d'acció, en la unitat del govern i del Parlament i del conjunt de les institucions i del món municipal i dels agents econòmics i socials i de les entitats de tota mena. I reiterem la nostra complicitat amb la ciutadania."

"Un miracle"

El vicepresident del govern també ha dit que han superat totes les dificultats i ha qualificat l'1 d'Octubre de "miracle" i ha dubtat de la suposada reforma constitucional que es pugui fer.

"Hem superat totes les dificultats. La gent del país ha fet miracles. El referèndum n'és un. Va ser perseguit, però, malgrat tot, es va fer."

Crítica al PSC

Junqueras ha críticat el Partit Socialista, de qui ha recordat que va participar en les primeres manifestacions contra les retallades a l'Estatut. Assegura Junqueras que aquest PSC, "ara molt més petit", diu que "no són els ciutadans de Catalunya els que han de decidir sobre el futur, sinó el PP".

El líder d'ERC carrega contra la proposta de reforma de la Constitució:

"La proposta que ens arriba és que hi haurà una reforma que la faran aquells que han impedit que la Constitució donés cabuda a cap sortida digna i que, a més, estarà tutelada pel mateix Tribunal Constitucional que va tombar l'Estatut el 2010. Quina reforma en pot sortir?"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut