El líder d'ERC, Oriol Junqueras. (Foto: ACN)
El líder d'ERC, Oriol Junqueras. (Foto: ACN)
Barcelona

Junqueras diu que complir el dèficit "significa tancar TV3, el Parlament i hospitals i universitats"

El líder d'ERC exposa que la retallada de 4.500 milions equivaldria a tancar institucions bàsiques i serveis públics essencials per a Catalunya com els Mossos, l'hospital Clínic, el Vall d'Hebron i Bellvitge, i també la UAB, la UB i la UdG.

RedaccióActualitzat
Esquerra Republicana no està d'acord amb l'objectiu del dèficit fixat a Madrid i no està disposada a assumir la retallada que significa. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, considera que complir amb el sostre de dèficit marcat per De Guindos voldria dir tancar institucions bàsiques i serveis públics essencials per a Catalunya, i per això ha posat noms a la xifra de 4.500 milions d'euros d'estalvi que la Generalitat hauria de fer per complir amb el sostre de dèficit.

"Retallar 4.500 milions d'euros significa tancar TV3 i Catalunya Ràdio, el Parlament, acomiadar tots els Mossos, tancar l'Hospital de Bellvitge, el de la Vall d'Hebron i el Clínic, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la de Barcelona (UB) i la de Girona (UdG)", ha assegurat Junqueras en un acte al teatre Romea.

El líder republicà ha reclamat al món de la cultura que s'involucri en el procés sobiranista generant "esperança" però també que, en plena negociació sobre els pressupostos del 2013, ajudin criticant les retallades que, segons ha dit, el govern Rajoy està imposant als catalans.  

"Si s'ha entès -el que implica el sostre de dèficit- expliqueu-ho millor que jo", ha instat als assistents lligats al món de la cultura. Prèviament, Junqueras ja els havia advertit: "No vinc a prometre coses; vinc a demanar ajuda, no per a mi, sinó per al país".

Junqueras ha insistit a assenyalar el dèficit fiscal i el govern espanyol com el principal causant de la situació financera de l'administració catalana i ha calculat que, dels 32.000 milions que l'Estat ha recaptat a Catalunya en impostos el 2012, només va retornar 19.000 milions a la comunitat.
Anar al contingut