El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras
El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras
Barcelona

Junqueras demana que no s'especuli sobre un possible "no" de la CUP als pressupostos

El conseller d'Economia no descarta cap escenari, però admet que tenir nous pressupostos seria beneficiós per a la societat catalana

RedaccióActualitzat

El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha demanat que no es facin especulacions sobre la possibilitat que la CUP no doni suport als pressupostos.

Junqueras ha dit, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, que respecta totes les opinions, però ha demanat rigor i serietat.

"No estem aquí per especular sobre possibilitats futures que no s'han produït. La nostra feina és gestionar la realitat, no inventar-nos escenaris de futur que encara no existeixen. Per tant, demanaria a tothom que fos rigorós, que fos seriós, que analitzés la realitat que tenim, no la que no tenim."

Aquesta setmana, Artur Mas va considerar que un "no" de la CUP suposaria la fi de la legislatura.

Junqueras no descarta cap escenari –fins i tot haver de continuar amb la pròrroga pressupostària durant tot l'any–, però admet que disposar d'uns nous comptes seria beneficiós per a la societat catalana.

"Treballem per a uns nous pressupostos i és evident que la nostra prioritat és obtenir el suport de la CUP."

El titular d'Economia s'ha compromès a presentar els pressupostos "més realistes possibles", que "responguin a les necessitats dels ciutadans i que siguin plenament aplicables". Però ha afegit que, fins que els recursos del govern siguin equiparables a l'esforç fiscal que fan els ciutadans catalans, els problemes de finançament seran importants.

 

Anar al contingut