Junqueras rebutja el suport d'ERC a un govern espanyol "beneït per l'Ibex"
Junqueras, assegut al seu escó al Congrés dels Diputats

Junqueras demana al president de l'Eurocambra mesures per tenir la immunitat garantida

En una carta, l'eurodiputada Diana Riba critica que Junqueras no pot exercir la seva condició d'eurodiputat malgrat haver estat escollit en les eleccions del 26M

Actualitzat

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha demanat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que prengui "mesures urgents" per tal de garantir-li la "immunitat". Junqueras critica que no pot exercir la seva condició d'eurodiputat malgrat haver estat escollit en les eleccions europees del 26 de maig.

En una carta signada per l'eurodiputada republicana Diana Riba, s'alerta que "condicionar la garantia d'immunitat" a diversos tràmits "interns" podria obrir la porta a "una distorsió injustificada del sistema de protecció previst en el dret de la Unió" perquè un estat podria "evitar l'efectivitat de la normativa".

Junqueras esgrimeix que el seu nom figurava a la llista d'eurodiputats escollits a Espanya publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i lamenta que se li va negar el permís penitenciari per "poder complir el requisit" previ a assumir l'acta, que és el jurament de la Constitució.

"Això suposa una restricció desproporcionada del meu dret a la participació i a la representació política."

 

 

Carta de l'eurodiputada... by on Scribd

 

La carta té data del 3 de juliol, l'endemà de la constitució de l'Eurocambra, i aquest dilluns Junqueras n'ha comunicat el contingut a tots els eurodiputats del grup Verds/ALE per correu electrònic.


 

Missatge de Junqueras a tot... by on Scribd

 

A la carta, Junqueras també lamenta la situació de Carles Puigdemont i Toni Comín, de la candidatura Lliures per Europa:

"Van ser elegits diputats europeus però no se'ls va permetre agafar l'acta."

 

Els escons buits de Junqueras, Puigdemont i Comín, durant la sessió constitutiva del Parlament Europeu, el 2 de juliol passat (ACN)

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasParlament EuropeuEleccions europees 26MERCProcés català
Anar al contingut