Sant Joan Despí

Junqueras demana a la CUP que deslligui el debat dels pressupostos de les diferències polítiques sobre el procés

Junqueras explica que en les últimes reunions amb la CUP, la majoria del temps no es dedica a parlar d'aspectes concrets del pressupost

RedaccióActualitzat

El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, alerta la CUP que si manté l'esmena a la totalitat als pressupostos i n'impedeix el debat, estarà castigant la gent, no la Generalitat.

"Si qui sigui pensa que no donant-nos a tots plegats l'oportunitat de debatre aquests pressupostos estan castigant el govern, no és veritat, a qui estan castigant és a la gent."

Junqueras diu a "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24 que prorrogant els pressupostos es perdran 1.100 milions en inversions. Per tot plegat, demana a la formació anticapitalista que deslligui el debat dels comptes de les diferències polítiques amb Junts pel Sí:

"No té gaire sentit que perquè hi hagi una desconfiança en l'aplicacio del full de ruta, per exemple, no es permeti l'aprovació d'uns pressupostos que tothom diu que són molt millors."

Junqueras explica que en les últimes reunions amb la CUP, la majoria del temps no es dedica a parlar d'aspectes concrets del pressupost, sinó a abordar qüestions de confiança entre els partits o a les divergències sobre l'aplicació del full de ruta i el calendari de desconnexió amb l'Estat espanyol.

El vicepresident de la Generalitat diu que el debat està en "si han d'haver microruptures com suggereix la CUP o si el que hi ha d'haver és una desconnexió en un moment en què aprovem les lleis fonamentals". I argumenta que "és una pena que per una discussió de si hem d'anar més cap aquí o més cap allà, el que estiguem fent és posar en perill la possibilitat de tirar endavant".

Pressupostos "millors que els anteriors"

Junqueras ha reiterat que la pròrroga significaria renunciar a destinar milions a fomentar l'ocupació, reduir les llistes d'espera o dotar de més mestres les escoles amb alta complexitat.

"Podem discutir tant com calgui, però al mateix temps no malaguanyem l'esforç que ha fet la societat per tenir recursos per a aquests pressupostos."

Junqueras assegura que "tothom accepta que aquests pressupostos són millors que els anteriors". I recorda que és un fet "que no passa gaire sovint".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut