El president Mas i Oriol Junqueras s'han reunit durant gairebé una hora al Parlament.
El president Mas i Oriol Junqueras s'han reunit durant gairebé una hora al Parlament.
Barcelona

Junqueras assegura que "hi ha hagut clima d'entesa" amb Mas però que no comparteix la llista única

El líder d'ERC diu que hi ha hagut sintonia pels passos a seguir després del 9-N, però no comparteix la llista única i considera "inviable aprovar els pressupostos a Catalunya amb l'actitud del govern espanyol"

RedaccióActualitzat

Artur Mas ha començat amb el líder d'Esquerra Republicana la roda de converses per continuar el procés sobiranista després del 9-N. El president s'ha reunit durant una hora amb Oriol Junqueras. En acabar la trobada, Junqueras ha assegurat que "hi ha hagut clima d'entesa" i ha mostrat sintonia pels passos a seguir després del 9-N, tot i no compartir la llista única.

Junqueras també considera "inviable aprovar els pressupostos a Catalunya amb l'actitud del govern espanyol". Tot i això, ha manifestat que creu que "el govern entén que no podem aprovar els pressupostos del 2015".

El líder d'ERC, que no ha avançat si han arribat a cap acord concret, ha explicat que preveu una nova trobada després del 24 de novembre, el dia en què Mas presentarà públicament el seu full de ruta.

Després ha estat el torn del líder del PSC, Miquel Iceta. Les reunions es fan de major a menor representació parlamentària i, tot i que són visibles, es faran de forma discreta. Aquest divendres s'entrevistarà amb Joan Herrera, d'Iniciativa-Esquerra Unida, amb qui ja va parlar aquest dimecres a la tarda al Parlament, per concretar les trobades. I tancarà després la roda de reunions amb David Fernàndez, de la CUP.

El president de la Generalitat busca acords amb tots els partits favorables al dret a decidir per continuar el procés sobiranista i veure amb quins suports pot comptar per tirar endavant l'objectiu de fer un referèndum vinculant.

Del grau de sintonia amb Oriol Junqueras depèn en gran part l'èxit dels nous contactes. Precisament, aquest dimecres al vespre, Esquerra Republicana va fer públic el seu full de ruta cap a la independència. Oriol Junqueras va presentar el document "Una crida al nou país", on s'inclouen unes eleccions constituents a curt termini, la formació d'un govern de concentració amb "la màxima unitat i transversalitat possible" i l'elaboració d'una Constitució catalana que tots els catalans ratifiquin en referèndum.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut