Junqueras i Puigdemont l'octubre del 2017 al Parlament (ACN/Pere Francesch)

Junqueras anuncia que es trobarà dimecres amb Puigdemont després de gairebé 4 anys

En una entrevista a TV3, Junqueras ha defensat la taula de diàleg amb el govern de espanyol i ha dit que la resolució del conflicte només arribarà per la via multilateral

Actualitzat

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, president i vicepresident del govern del referèndum de l'1 d'octubre, es retrobaran dimecres de la setmana que ve a Waterloo, per primera vegada després de gairebé quatre anys de presó i exili.

Junqueras viatjarà dimecres a Brussel·les, en el segon viatge que fa a l'estranger des que va ser indultat, després que aquesta setmana hagi visitat a Ginebra la secretària general del seu partit, Marta Rovira.

Ho ha confirmat en una entrevista al programa "Preguntes freqüents" de TV3, on ha explicat que encara no ha parlat amb Puigdemont des de l'indult, però que han estat en contacte perquè "l'anava trucant cada vegada que sortia de la presó".

A Bèlgica, es reunirà amb el president Puigdemont i la resta de l'exili a la Casa de la República, acompanyat per la resta de presos republicans indultats, és a dir, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva.  


Via multilateral

El líder republicà ha defensat la taula de diàleg amb el govern espanyol:

"Quan es fa una taula de negociació, es fa entre gent que pensa coses molt diferents i fins i tot diametralment oposades. Si ha sigut possible negociar i arribar a acords en molts països del món, no en tots, la nostra aspiració ha de ser la mateixa."

Oriol Junqueras ha assegurat que "la solució global del conflicte sempre acaba sent multilateral, d'aquest conflicte i de qualsevol conflicte rellevant en el món" i ha afegit que fins ara s'ha constatat que "la via unilateral no ens ha obert el reconeixement internacional".


Viatge a Estrasburg

La trobada entre els polítics independentistes serà l'endemà que Junqueras viatgi a Estrasburg, a França, on es fa el ple del Parlament Europeu en el qual Puigdemont participarà telemàticament.

Dimarts, Junqueras, Forcadell, Romeva i Bassa visitaran la seu del Parlament Europeu i Junqueras i Romeva tenen previst reunir-se a  l'Eurocambra amb eurodiputats del grup Verds/ALE.

Aquest divendres hi ha hagut un altre retrobament a Brussel·les: el dels presos de Junts per Catalunya indultats i el president Puigdemont. Ha estat la primera vegada que es veien des de l'octubre del 2017.

Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn han compartit el dia amb Carles Puigdemont i els exconsellers i també eurodiputats de Junts, Clara Ponsatí i Toni Comín.

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut