Barcelona

Junqueras afirma que ERC i CDC ja podrien firmar el full de ruta cap a la independència si no fos per Unió

El líder d'Esquerra revela que es va reunir fa pocs dies amb Artur Mas i que la relació de confiança entre tots dos es mantindrà "mentre el procés sobiranista continuï avançant"

RedaccióActualitzat

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha explicat que es va reunir fa pocs dies amb Artur Mas i que l'acord pel full de ruta cap a la independència està tancat, però que és Unió qui es resisteix a signar-lo. En una entrevista a RAC-1, Junqueras no ha especificat el dia ni el contingut de la trobada, però sí que ha dit que es van trobar a finals de la setmana passada. Segons ell, les posicions entre ERC i CDC pel full de ruta sobiranista són coincidents i el podrien firmar "ara mateix" si no fos perquè UDC ha decidit ajornar la decisió. "He sentit Unió que deia que no podia signar cap full de ruta abans de les municipals perquè han convocat una consulta interna", ha recordat.

L'última trobada de Mas i Junqueras de què s'havia tingut constància públicament havia estat la del passat 14 de gener, quan van pactar l'avançament electoral del 27 de setembre. Des de llavors, CiU i ERC es van posar d'acord per aprovar els pressupostos de la Generalitat -que inclouen el compromís de creació de les principals estructures d'estat- i s'ha continuat treballant per consensuar un únic full de ruta sobiranista.

Aquest dimarts, Oriol Junqueras s'ha mostrat convençut que l'acord es podria subscriure d'una manera immediata, almenys entre ERC i CDC. "ERC el podria signar d'aquí a cinc minuts", ha subratllat. Segons el líder d'ERC, si no s'ha signat encara l'acord és perquè UDC ha decidit ajornar la seva decisió fins després de les eleccions municipals. En tot cas, l'opinió dels republicans sobre el full de ruta no canvia: "La voluntat és signar-lo al més aviat possible." Els republicans també hi voldrien sumar la CUP i altres partits extraparlamentaris que s'han manifestat obertament a favor del procés sobiranista.

Tot i les diferències públiques entre Mas i Junqueras, el màxim dirigent d'Esquerra ha garantit que hi ha coincidència entre ells dos pel que fa als grans temes i ha indicat que la confiança es mantindrà sempre que el procés sobiranista "avanci".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut