Julian Assange rebutja ser extradit als Estats Units en la primera vista del seu cas

El fundador de Wikileaks està reclamat per la justícia nord-americana per pirateria informàtica i podria ser condemnat a 5 anys de presó

Actualitzat

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha denegat oficialment el seu consentiment per ser extradit pels Estats Units, que el reclama per conspiració per cometre pirateria informàtica.

Assange l'acusen d'haver ajudat l'exanalista d'intel·ligència de l'exèrcit dels Estats Units Chelsea Manning a accedir, l'any 2010, a milers de documents del Departament de Defensa classificats com a secrets i que després van ser difosos per Wikileaks i altres mitjans.

Assange ha comparegut aquest dijous per videoconferència des d'una presó britànica a la vista que s'ha fet al tribunal londinenc de Westminter, on ha expressat el seu rebuig a ser extradit als Estats Units. El representant de Washington a la vista ha explicat que la pena màxima que li pot caure és de 5 anys de presó.

Assange va ser detingut l'11 d'abril a l'ambaixada de l'Equador a Londres després que el país andí li va retirar l'asil polític que li havia concedit el juny del 2012.

Després d'aquest primer tràmit judicial d'aquest dijous, el cas ha quedat ajornat fins d'aquí a uns mesos, quan es farà la vista definitiva per a l'extradició.

L'audiència a Westminter s'ha celebrat l'endemà de la condemna de 50 setmanes de presó imposada a Assange per un altre tribunal britànic per haver violat la llibertat provisional quan es va refugiar a l'ambaixada equatoriana, fa 7 anys.

En aquella època Assange estava reclamat a Suècia, on se l'investigava per un suposat cas de violació. El fundador de Wikileaks es va refugiar aleshores a l'ambaixada de l'Equador per temor que, si l'extradien a Suècia, el traslladessin després als Estats Units.

 

 

 

ARXIVAT A:
Julian Assange
Anar al contingut