Londres

Julian Assange estarà en presó preventiva fins a la vista del procés d'extradició, el 14 de desembre

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, estarà en presó preventiva al Regne Unit fins al 14 de desembre, quan està previst que se celebri la vista per a la seva extradició a Suècia, on se l'acusa d'un presumpte delicte d'abusos sexuals. El tribunal del Regne Unit en què Assange ha declarat aquest dimarts ha pres la decisió de mantenir en presó sense fiança el fundador de Wikileaks. La policia britànica l'havia detingut aquest dimarts després que es va presentar voluntàriament en una comissaria. Assange sempre ha negat els delictes d'abusos sexuals de què se l'acusa i assegura que hi ha una persecució contra ell per les filtracions de documents secrets oficials, la més gran de la història, que els seus col·laboradors asseguren que seguiran fent malgrat l'arrest d'Assange.

Actualitzat
El jutge davant el qual ha comparegut aquest dimarts el fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha rebutjat la proposta de la seva defensa perquè quedés en llibertat sota fiança. El magistrat ha decretat presó preventiva sense fiança fins al 14 de desembre, quan s'ha de celebrar la vista per veure si s'extradeix o no Assange a Suècia, on les autoritats el busquen per presumptes abusos sexuals.

La compareixença d'Assange davant el tribunal de Westminster i el seu trasllat a la presó han aixecat molta expectació mediàtica. La seva declaració ha arribat després que la policia britànica ha informat aquest dimarts al migdia que l'havia detingut. El fundador de Wikileaks tenia una ordre de recerca i captura de la Interpol per un presumpte delicte d'abusos sexuals.

El fundador del portal que ha protagonitzat les filtracions de documents secrets oficials més gran de la història ha negat sempre els càrrecs d'abusos sexuals i considera que tot plegat és una persecució contra ell per les filtracions, que posen en evidència els Estats Units.

El cercle contra Assange s'anava estrenyent en els darrers dies i tot just aquest dilluns una entitat financera suïssa, PostFinance, informava que tancava el compte bancari d'Assange en aquest país. En aquest compte, Assange rebia donacions que els particulars feien a través d'internet.

L'advocat d'Assange ha advertit que el seu client lluitarà contra una possible extradició a Suècia perquè tem que, des d'allà, el puguin lliurar als Estats Units, on alguns polítics n'han arribat a demanar l'execució.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut