Dos germans estirats en un llit (sathyatripodi/Pixabay)
Marc i Júlia tornen a ser els noms més posats (sathyatripodi/Pixabay)
Barcelona

Júlia repeteix com a nom més posat a les nenes i Marc es manté imbatible en nens

Martina, Emma, Pol i Àlex completen el rànquing de noms més posats als nadons nascuts a Catalunya el 2018

RedaccióActualitzat

Els gustos dels catalans pels noms no canvien gaire. Júlia és el més freqüent per a nena, per segon any consecutiu, i Marc continua imbatible des de fa més de 20 anys, segons les dades de l'Idescat, l'Institut d'Estadística de Catalunya.

Martina, Emma, Maria, tant amb accent com sense, i Lucía són els següents a la llista de noms femenins més posats, mentre que Pol, Àlex, tant en català com en castellà, Jan i Nil ho fan pels masculins.

En aquesta taula podeu buscar els noms més freqüents entre els nadons a Catalunya l'any passat.

Si no pots veure la llista, clica aquí
 


Si observem el conjunt de naixements -que l'any passat van caure més d'un 5% respecte a l'any anterior-, els nadons anomenats Júlia o Marc suposen cadascun més del 19% del total.

És a dir, que gairebé dos de cada deu nens nascuts el 2018 a Catalunya es diuen Marc, i el mateix passa amb les nenes amb el nom Júlia.
 

De fet, per àrees territorials, Júlia ha estat el nom més posat a Barcelona i la seva àrea metropolitana, les comarques gironines, les centrals, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, on comparteix la primera posició amb Emma. A Ponent és Ona, al Penedès, Laia, i a l'Alt Pirineu i l'Aran, Aina i Martina.

Marc apareix entre els cinc noms de nen més posats a tots els àmbits territorials. A Girona, però, el supera Pol. A les Terres de l'Ebre, Martí. A Ponent, Nil. A les comarques centrals, al Penedès i a l'Alt Pirineu i Aran, el nom més comú és Jan.

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut