Un nadó somriu estirat sobre un llit
Espanya va registrar el 2020 el mínim històric de naixements des de 1941, segons les dades provisionals (Pexels/Daniel Reche)

Júlia i Marc continuen imbatibles com a noms més posats als nadons

Emma, Martina, Jan i Nil completen el podi de preferències a Catalunya, segons les dades del 2020 que ha difós l'INE

RedaccióActualitzat

Júlia des del 2017 i Marc des de fa més de dues dècades continuen sent els noms més posats als nadons nascuts a Catalunya. Les dades de l'INE (Institut Nacional d'Estadística) indiquen que les preferències de les famílies catalanes han canviat lleugerament.

Si el 2019 els noms més freqüents van ser, per aquest ordre, Júlia/Julia, Martina, Emma, Lucía, Ona, Maria/María, Mia, Laia, Abril i Sofia/Sofía per a les nenes, i Marc, Leo, Àlex/Álex, Jan, Nil, Pol, Hugo, Biel, Pau i Èric/Eric per als nens, el 2020 hi va haver alguns canvis en el rànquing.

En el cas de les nenes, l'any passat, els més posat van ser: Júlia/Julia, Emma, Martina, Lucía, Mia, Ona, Sofia/Sofía, Laia, Abril i Maria/María.

I en els nens, la llista de preferències va quedar així: Marc, Jan, Nil, Pol, Leo, Àlex/Álex, Martí, Pau, Biel i Lucas.

Un recent nascut agafa el dit a un adult
Les preferències de noms per als nadons han variat molt poc (Pexels/Lisa)

Cal tenir en compte que les dades del 2019 que s'inclouen en aquest article són les que té publicades l'Idescat (Institut d'Estadística de Catalunya), mentre que les 2020 les ha difós l'INE.
 

Hugo i Lucía dominen a Espanya

En el rànquing d'Espanya, els noms que més es posen entre els nadons són aquests: Hugo, Mateo, Martín, Lucas, Leo, Daniel, Alejandro, Manuel, Pablo i Álvaro per als nens i Lucía (imbatible des del 2004), Sofía, Martina, María, Julia, Paula, Valeria, Emma, Daniela i Carla per a les nenes.

En aquesta taula es poden consultar els 100 noms més freqüents entre els nadons a Espanya el 2020, d'acord amb l'INE.

El percentatge està fet en base al total d'infants nascuts: 173.796 nens i 165.410 nenes.
 

 

Mínim històric de naixements des de 1941

Segons les dades encara provisionals del Moviment Natural de Població publicats aquest 17 de juny per l'INE, a Espanya es van registrar durant el 2020 339.206 naixements, un descens del 5,9% respecte a l'any anterior.

Des del 2010, la caiguda és encara més pronunciada, d'un 30,3%. L'únic any en què es va interrompre la tendència a la baixa va ser el 2014.

La caiguda del 2020 marca, a més, el nou mínim històric des que va començar a registrar-se la sèrie, el 1941.

En l'any que va arribar la pandèmia de la Covid, hi va haver descens durant tots els mesos del 2020, però es va accentuar a partir del novembre. I la caiguda més forta va ser al desembre, amb un 21,5% menys de naixements que el mateix mes del 2019.

El 2020 també hi va haver al conjunt de l'estat les pitjors xifres de mortalitat dels últims 100 anys.

 

ARXIVAT A:
Família Menors
Anar al contingut