Colell, al Festival de Màlaga, el 8 de juny passat

Judith Colell serà la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català

La seva candidatura s'imposa a la de la directora Neus Ballús en les votacions que s'han fet a la seu de l'Acadèmia

RedaccióActualitzat

La directora catalana Judith Colell serà la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català en substitució de la productora Isona Passola, que ha estat vuit anys al capdavant de la institució.

La seva candidatura s'ha imposat a la de la també cineasta catalana Neus Ballús en les votacions dels socis de l'Acadèmia que s'han fet aquest dilluns.

Al seu equip hi haurà la directora Carla Simón, l'actriu Maria Molins, l'actor David Verdaguer, el productor Sergi Moreno, el distribuïdor Carlos R. Ríos, la muntadora Ana Pfaff i el guionista Eduard Sola.

Les eleccions han comptat amb una participació del 56% dels 496 acadèmics i acadèmiques amb dret a vot, una mobilització sense precedents a l'entitat.

La junta electoral, formada pels acadèmics Mariona Claveria, Rosa Maria Fusté, Lluís Maria Güell, Anna Petrus i Oriol Sala-Patau, i apoderats dels dos equips, han supervisat el procés i han validat la victòria de la candidatura "Cinema i futur" per 172 vots a 103, obtinguts per la candidatura "Una Acadèmia de portes obertes", liderada per Neus Ballús i l'actor Sergi López.

Aquestes són les primeres eleccions a l'Acadèmia amb més d'una candidatura enfrontada. En les últimes eleccions només Passola es va presentar a la reelecció. Abans, la productora s'havia estrenat en el càrrec agafant el relleu a l'aleshores president Joel Joan en una votació celebrada en una assemblea dels acadèmics.

Colell, de 52 anys, acaba de presentar el drama "15 horas" al Festival de Màlaga, un retrat commovedor d'una supervivent que fuig del seu marit maltractador.

Judith Colell ha obtingut el Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya i ha dirigit pel·lícules com "L'últim ball de Carmen Amaya", per la qual va rebre el Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió; "Dones", "Elisa K" o "53 dies d'hivern", guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona a la millor direcció i Premi Butaca a la millor pel·lícula catalana.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut