L'acusada (esq.) ha negat haver planificat la mort de la filla (ACN/Marina López)

Judici a la dona de Girona que va matar la filla: "Ho veia tot negre, no volia que patís"

La mare que va matar la nena de 10 anys ha negat haver-ho planificat i ha dit que havia deixat la medicació sis dies abans, en sortir d'un centre psiquiàtric

RedaccióActualitzat

Segona jornada, a l'Audiència de Girona, del judici contra la dona que va matar la seva filla de 10 anys drogant-la i ofegant-la a la banyera.

L'acusada només ha respost unes preguntes del seu advocat, en un interrogatori que ha durat poc més d'un minut, i s'ha acollit al dret de no respondre a la Fiscalia i a l'acusació particular.

Quan el seu advocat li ha preguntat si havia planificat la mort de la filla, la dona ho ha negat: "No, ho veia tot negre i no volia que ella patís", ha declarat.

També ha dit que la relació amb la filla era bona i que l'estimava, i que havia deixat de prendre's la medicació sis dies abans, el 24 de desembre del 2019, quan va sortir del centre psiquiàtric on estava ingressada des del mes d'agost.

La dona va ofegar la filla a la banyera el 30 de desembre, després d'haver-li fet prendre vuitanta píndoles d'ansiolítics dissoltes en aigua. Ella mateixa va alertar els veïns i un periodista, i va trucar al 112, el telèfon d'emergències.
 

Imatge de la primera sessió del judici, aquest dilluns (ACN/Marina López)


Durant el judici els familiars de l'acusada han explicat que té un llarg historial d'ingressos psiquiàtrics.

Aquest dimarts, els pèrits psiquiàtrics van assegurar que sabia què feia quan va ofegar la filla, per bé que tenia símptomes de depressió.

També que els efectes de la medicació no van poder desaparèixer en els sis dies que havien passat des que havia deixat de prendre-la.

La segona jornada s'ha tancat amb els informes finals de la Fiscalia i l'acusació particular, que actua en nom del pare de la nena.

La Fiscalia l'acusa d'assassinat de persona especialment vulnerable, amb agreujant de parentiu, i ha mantingut la petició de pena de presó permanent revisable i d'una indemnització de 200.000 euros al pare de la nena.

L'acusació particular demana 20 anys de presó i una multa de 300.000 euros, i considera l'Institut d'Assistència Sanitària responsable civil de la mort.

Aquest dijous està previst que es faci el lliurament de l'objecte del veredicte als nou integrants del tribunal popular, que aleshores es tancaran a deliberar. Abans de començar el judici es van sotmetre tots a un test d'antígens.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut