Jubilats per Mallorca davant del Parlament
Jubilats per Mallorca davant del Parlament
Palma

Jubilats per Mallorca iniciaran una vaga de fam "pels atacs del Govern Balear al català"

L'associació Jubilats per Mallorca començarà el primer de març una vaga de fam "pels atacs del Govern Balear al català", amb la qual volen que aquest es replantegi els canvis en la llei de la funció pública que afecten la llei de normalització lingüística.

RedaccióActualitzat
El portaveu de l'associació, Jaume Bonet, ha explicat en una concentració davant del Parlament que la seva actuació vol servir per "conscienciar la gent de l'agressió que està sofrint la llengua pròpia", i volen fer replantejar al govern del president José Ramón Bauzá les seves mesures que faran que el català sigui un mèrit en comptes d'un requisit.

De moment, hi ha tres integrants de l'associació -dos d'ells tenen 64 anys- que s'han presentat voluntaris per protagonitzar el període de dejuni, però Bonet ha ressaltat que encara s'han de sotmetre a proves mèdiques. Així, ha afegit que podrien ser dos, tres, o potser més, les persones que s'hi podrien incorporar després.

Bonet ha aclarit que encara que la vaga serà en defensa de la llengua també s'afegiran a les protestes per les retallades que s'estan donant des del govern tant als sectors sociosanitari i d'educació com a d'altres col·lectius.
Anar al contingut