Juanito, l'artista abstracte de Sant Roc que amb 10 anys ja exposa per tot el món

Va començar a pintar amb 6 anys i ja ha venut dotze obres de gran format

Actualitzat

Es diu Juan Cortés Amaya, té 10 anys i viu a Sant Roc, a Badalona. La seva afició a la pintura l'ha portat a la creació d'obres abstractes de gran format que ja han estat exposades en galeries i museus de tot el món. Ha venut peces a cantants, actors i futbolistes.

El seu nom artístic és "Juanito Arte" i el seu compte d'Instagram té prop de 5.500 seguidors.

 

 

"Començo un quadre perquè m'entra la inspiració, m'entren ganes de fer un quadre."

En Juanito explica el seu mètode de treball:

"Em canvio de roba, em poso sabatilles i quan veig el llenç en blanc dic: 'Vaig a pensar com serà el fons, quin color faré servir i com faré més o menys el quadre.' I faig el que penso."

Admirador de Joan Miró, Juanito té clar el que vol transmetre:

"Mai vull coses dolentes perquè als meus quadres sempre vull transmetre alegria, emoció, sentiments."

Assegura que cap als 4 anys ja veia el seu pare mirant revistes d'art i per internet i "m'encantava". Va fer el primer quadre amb 6 anys "però quan m'hi vaig ficar de ple va ser als 8 anys quan vaig fer el format més gran".

"Pinto en gran format perquè és una manera de pintar sense por. Pinto sense límits i és una manera que em sento molt lliure."

 

 

A casa n'estan ben orgullosos. El pare, Juan Cortés, no amaga la seva admiració.

"Ha exposat diverses vegades a Madrid, a Melilla, al museu de Racamulto de Sicília, a Badalona... Diversos artistes famosos tenen les seves obres. Cantants, actors, futbolistes... Estem supercontents."

Les seves obres abstractes meravellen artistes de renom.

"Una de les meves sorpreses és que en una de les publicacions de Juanito pintant hi ha un comentari de Sacha-Jafri - un dels pintors abstractes més cotitzats del món - i que en un comentari diu: 'Juanito, m'agradaria pintar amb tu'."

 

 

Juanito té referents d'artistes com Kandinski, Basquiat, Picasso i Monet. I explica quina és la seva tècnica per elaborar una obra.

"Si veig que li haig d'afegir esprai, li afegeixo. Però si crec que li falten brotxades, esquitxades o alguna cosa així, ho afegeixo."

 

 

"Quan surts al carrer veus color, veus les línies, veus formes... i és el que jo intento transmetre amb aquests quadres."

És el petit de cinc germans i ja ha venut 12 quadres.

 

Juanito no amaga que pintar és la seva passió:

"La veritat és que m'agrada molt l'art, mai ho deixaré. Vull ser el pintor més famós del món."

L'última proposta per mostrar les seves obres li acaba d'arribar de Dubai.

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut