Juana Rivas, a Granada, el dia que va anar a recollir la sentència, el 2018
Juana Rivas, a Granada, el dia que va anar a recollir la sentència, el 2018
Granada

Juana Rivas surt del centre d'inserció i complirà la pena a casa amb control telemàtic

Institucions Penitenciàries ha tingut en compte l'ingrés voluntari, que la pena no superava els 5 anys i que es tracta del seu primer delicte per concedir-li el tercer grau

RedaccióActualitzat

Juana Rivas, condemnada per haver fugit amb els seus dos fills per evitar entregar-los a la seva exparella, l'estiu del 2017, ha sortit aquest dimarts del centre on havia ingressat i complirà la pena a casa seva amb una polsera telemàtica.

La dona va entrar divendres passat al Centre d'Inserció Social de Granada Matilde Cantos, on havia de complir dos anys i mig de presó, després que el Tribunal Suprem rebaixés la condemna de cinc anys imposada per un jutjat de primera instància.

Institucions Penitenciàries ha tingut en compte el seu ingrés voluntari, que la pena no superava els cinc anys, que es tracta del seu primer delicte i que la causa té més de tres anys d'antiguitat per concedir-li finalment el tercer grau en règim obert. També per la seva adaptació social i el suport familiar que té.

La dona també va perdre durant sis anys la potestat sobre els seus fills, que ara tenen 7 i 14 anys. Actualment està pendent de rebre la resolució sobre la petició d'indult presentada per ella mateixa.

Imatge d'arxiu d'una manifestació de suport a Juana Rivas a Granada (EFE/Miguel Ángel Molina)


Un mes desapareguts

L'estiu del 2017, Juana Rivas va estar un mes en parador desconegut amb els seus fills. El 2016 havia marxat amb ells d'Itàlia -on vivia- per fugir -segons va explicar- del maltractament d'Arcuri, exparella i pare de les criatures.

Arcuri va denunciar la desaparició dels nens i, al final, després de diversos requeriments judicials, Rivas els va retornar a Granada.

Juana Rivas va justificar el fet de no tornar els fills a la seva exparella al·legant que és un maltractador, fet pel qual l'home va ser condemnat el 2009. Posteriorment, l'any 2016 la dona el va tornar a denunciar per la mateixa causa.

Inicialment, el jutjat penal número 1 de Granada va considerar que Rivas havia comès dos delictes de sostracció de menors, un per cada criatura, però el Tribunal Suprem va corregir aquest extrem en entendre que el Codi Penal fa referència a les relacions familiars. Divendres passat va ingressar al centre d'inserció arran de l'ordre del jutjat de Granada, ja que era l'últim dia que podia fer-ho.

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut