El jutge rebutja suspendre la pena a Juana Rivas i n'acorda l'ingrés immediat a presó
Tant l'acusació pública com la particular han estat d'acord amb la mesura (Europa Press/Jesús Prieto)

Juana Rivas recupera la llibertat després que li hagin suspès la pena de presó

Complia arrest domiciliari, després que la indultessin parcialment, per haver-se endut els fills en considerar que el pare era un maltractador

Redacció/Agències

Després de múltiples vicissituds judicials, Juana Rivas ha recuperat avui la llibertat. L'Audiència de Granada li ha suspès la condemna, que inicialment va ser de 5 anys de presó, per haver desaparegut un mes amb els fills i haver evitar entregar-los a l'exparella, l'any 2017.

Tot i que el govern espanyol l'havia indultada, el jutge li va denegar al novembre la llibertat i ja només li faltava complir 6 dels 15 mesos de condemna. Ara l'exigència és que Rivas no torni a delinquir en tres anys i que participi en programes de parentalitat positiva.

Juana Rivas està complint condemna al domicili amb un braçalet de control telemàtic des de finals del desembre passat. La defensa va sol·licitar la suspensió de la pena el 18 de novembre del 2021, després que el govern espanyol li concedís l'indult parcial i rebaixés la condemna a la meitat, i el Jutjat Penal 1 de Granada ho va denegar el 9 de desembre, però la defensa hi va recórrer.

La Secció Primera de l'Audiència de Granada ha tingut en compte que tant l'acusació pública com la particular han estat conformes amb la concessió del benefici de la suspensió.

L'italià Francesco Arcuri, el pare dels fills de Juana Rivas, ha sol·licitat al Tribunal Suprem que anul·li l'indult concedit a la seva exparella en entendre que va ser arbitrari perquè es va adoptar "tot i les irregularitats manifestes de l'expedient" i perquè es va concedir de forma exprés, "molt per sota de la mitjana de resolució, que es troba en vuit mesos".

ARXIVAT A:
JudicialMenors
Anar al contingut