Juana Rivas al Jutjat de Granada
Juana Rivas al Jutjat de Granada (EFE)

Juana Rivas: "No vaig entregar els meus fills perquè volia escapar dels maltractaments"

RedaccióActualitzat

Juana Rivas, la mare que l'estiu passat va fugir amb els seus fills per no entregar-los al pare, ha declarat al jutjat de Granada que no va entregar els seus fills "perquè volia escapar dels maltractaments" i "no volia viure més sota les tortures" de la seva exparella Francesco Arcuri. També per protegir la seva integritat física i psicològica.

L'exparella de Rivas i pare dels nens, l'italià Francesco Arcuri, que ha declarat per videoconferència, ha negat haver-la agredit i ha assenyalat que al principi que ella tornés a Espanya, d'Itàlia, amb els nens, sí que va tenir contacte amb els seus fills, fins que ella va decidir quedar-se a Espanya.

La dona s'enfronta a cinc anys de presó per la presumpta sostracció dels seus dos fills menors.

Acompanyada pel seu advocat, una germana i els seus pares, Rivas, ha arribat a un quart de nou del matí als jutjats. Mig centenar de centenar de persones de la plataforma cívica en suport seu s'han concentrat a les portes.

En accedir al jutjat, ha declarat als periodistes que afronta el procés "tranquil·la".

 

 

El judici s'havia de celebrar el 14 de juny, però com que l'advocat de Rivas estava de baixa mèdica, el lletrat que l'estava representant en aquell moment va manifestar al jutge que no estava preparat per defensar el cas.

Davant la negativa del jutge de suspendre la sessió l'advocat va abandonar la sala i el jutge va decidir ajornar-lo fins aquest dimecres, 18 de juliol.

La fiscalia acusa Rivas de dos delictes de sostracció de menors i sol·licita dos anys i mig per a cadascun d'ells. A més, demana inhabilitació especial per exercir el dret de pàtria potestat per sis anys.

L'acusació, Francesco Arcuri, sol·licita la mateixa presó per sostracció, demana vuit anys d'inhabilitació de la pàtria potestat i afegeix nou mesos de presó per desobediència judicial i 30.000 euros per dany moral i material.

La defensa demana la lliure absolució en no trobar cap delicte en la seva defensada.

 

La dona sempre ha mantingut que va marxar del domicili familiar de Carloforte, a Itàlia, per protegir els dos menors del seu pare, a qui acusa de maltractaments.

Francesco Arcuri, exparella de Juana Rivas, va ser condemnat el 2009 per lesions en l'àmbit familiar. A Itàlia hi ha també dos procediments oberts, un per la custòdia dels dos germans i una nova denúncia de Juana Rivas contra Arcuri, el 2016, per maltractaments.

ARXIVAT A:
Violència masclistaMenors
Anar al contingut