Juana Rivas entrega els seus fills a la Guàrdia Civil i ja estan amb el pare

La mare de Maracena que es negava a lliurar els seus fills a la seva exparella per por que els maltractés tenia de termini fins a les cinc d'aquest dilluns per lliurar-los

RedaccióActualitzat

Juana Rivas, la mare de Maracena, a Granada, que es negava a lliurar els seus fills a la seva exparella per por que els maltractés, ha entregat aquest dilluns al matí els seus dos fills, d'11 i 13 anys, a la Guàrdia Civil. El pare de les criatures les ha recollit a la comandància de Granada i se les emportarà a Sardenya.  

Rivas s'exposa a càrrecs per delictes de sostracció de menors i desobediència a la justícia. La mare dels menors estava citada aquest dilluns a les 17.00 al punt de trobada familiar.

La mare es negava des de fa un mes a entregar els fills al seu exmarit, l'italià Francesco Arcuri, condemnat per violència masclista. Des d'aleshores no se sabia on eren els nens. La mare va fugir  d'Itàlia amb els seus dos fills, segons la seva versió, per escapar dels maltractaments del pare. Posteriorment ell la va denunciar per haver fugit amb els fills.

Després de passar dies amagada, Juana Rivas va ser detinguda a Granada, i després posada en llibertat provisional, amb l'obligació d'entregar els fills al pare. Els fets d'aquest dilluns arriben després dels incompliments reiterats de Rivas de lliurar els fills al pare, condemnat per violència masclista.

Rivas, a qui el jutge investiga per sostracció de menors i desobediència a la justícia, podia haver estat detinguda si no entregava els menors, d'11 i 13 anys.

L'associació de menors víctimes de violència de gènere Avanza sin Miedo denuncia que els fills de Rivas estiguin obligats a anar amb el seu pare, condemnat l'any 2009 per violència masclista. Segons l'associació, "no s'ha escoltat de manera legítima i adequada els menors".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut