Juan Carlos Martel, nou director del Teatre Lliure
Juan Carlos Martel

Juan Carlos Martel, nou director del Teatre Lliure

Martel formava part del nucli més proper a Lluís Pasqual, que va dimitir arran de la crisi oberta per les crítiques sobre el seu tarannà com a director

RedaccióActualitzat

Juan Carlos Martel serà el nou director del Teatre Lliure. El Patronat de la Fundació del Teatre Lliure ha triat Martel a través d'un concurs internacional que es va convocar després de la polèmica dimissió de Lluís Pasqual l'1 de setembre passat.

S'hi van presentar 11 candidats, entre els quals aquest divendres s'ha escollit Martel. Una comissió d'experts, en què hi havia Marta Angelat, Magda Puyo i Francesc Casadesús, entre d'altres, va proposar una terna de candidats a la junta del teatre, que va triar un nom, el de Martel, a qui el Patronat ha donat el vistiplau.

Es tanca, així, la crisi oberta amb la dimissió de Pasqual, just a les portes de la nova temporada. Precisament, Martel, director teatral barceloní, havia estat en el nucli més pròxim a Pasqual al Lliure.

 

 

 

Havia col·laborat amb ell en muntatges com "Els feréstecs" i "La tempesta/La casa cremada". Al Lliure també hi va estrenar obres com "Revolta de bruixes" i "Inframon". A més, va firmar el manifest de suport a Pasqual, arran de la seva dimissió.

Va debutar al Teatre Grec amb "God is a DJ" i, a més de Pasqual, ha estat ajudant de directors com Carme Portacelli i Calixto Bieito, en teatres i festivals nacionals i internacionals.

 

 

L'últim muntatge de Juan Carlos Martel que s'ha pogut veure al teatre ha estat "Una Ilíada", que es va estrenar a l'octubre a la Biblioteca de Catalunya; un monòleg protagonitzat per Eduard Farelo amb un gran èxit de públic i crítica.

Alguns dels seus espectacles van ser nominats als Premis Butaca, que va guanyar el 2014 amb "Moby Dick, un viatge pel teatre", escollit com a millor muntatge per a públic familiar.          

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut