Joves assajant davant de finestrals: l'onada del K-pop, un estil de vida per a molts

Cada cop és més habitual veure adolescents ballant davant de grans finestrals de vidre amb efecte mirall per millorar les coreografies a l'estil dels ídols del K-pop

Arnau Vaqué Castellví / Bea de la PridaActualitzat

Hi ha una escena que es repeteix cada dia en diferents indrets de Barcelona des de fa anys: adolescents ballant davant d'edificis amb grans finestrals on es veuen reflectits. Ho fan per veure la sincronia dels seus moviments quan assagen les sofisticades coreografies d'un gènere musical sud-coreà que està triomfant arreu: el K-pop.

Aquest gènere és un còctel de diferents estils com el hip-hop, l'electrònica, el rock o el pop. Aquest fenomen ha calat amb força i es caracteritza per la coordinació dels seus integrants, per la vestimenta que combinen i per les melodies que utilitzen.


D'on ve aquesta moda?

Corea del Sud fa anys que lidera el panorama cinematogràfic i musical. El seu art contemporani ja té un abast internacional.
L'èxit de "Gangnam style" el 2012, els quatre premis Oscar de la pel·lícula "Paràsits" el 2020 i el triomf de la sèrie de Netflix "El juego del calamar" han estat el fil conductor de l'anomenada "onada coreana".

Ara per ara, el que lidera el triomf coreà arreu del món és el K-pop. Aquest gènere s'ha convertit gairebé en un estil de vida i cada vegada són més els joves europeus que s'han enganxat a les atractives bandes de pop coreà i als seus "ídols" --nom que reben les persones que debuten en el món de la música i que, a més de ser considerats cantants, també poden exercir d'actors, models i ballarins.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ??? ???? (@est.official)

 

BTS, Blackpink, Red Velvet i Twice són alguns dels grups més reconeguts en el món del pop sud-coreà.

L'estètica i la cura dels videoclips, balls i, fins i tot, la imatge dels components del grup són igual o més importants que la música en si.


El K-pop als carrers de Barcelona

Tal com afirma Ester Torres, doctora en Traducció i Estudis Coreans, hi ha "un producte que funciona bé, que és atractiu i que fomenta la comunitat".

Ja són molts els grups de joves que sovint es deixen veure assajant per diferents racons de la ciutat amb els seus balls peculiars. D'entre les localitzacions més habituals hi ha l'Arc de Triomf, la catedral de Barcelona, el Portal de l'Àngel i les Glòries.

Acostumen a fer-ho davant de finestrals d'edificis públics per veure-s'hi reflectits, i així poder corregir els errors.

Est crew és un dels grups que segueix aquesta nova moda a Barcelona. La Sendy és la creadora i líder del grup. Es reuneixen cada cap de setmana i assagen la coreografia durant uns dies, i quan ja creuen que la dominen a la perfecció, es graven i publiquen el resultat final a les xarxes socials.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ??? ???? (@est.official)

 

Ara, a causa de la forta demanda per aprendre a ballar aquest estil, ha començat a impartir classes a Star Dance Studio, una escola de ball situada a Cornellà de Llobregat, que d'entre totes les disciplines que ofereix, s'hi troba també el K-pop.


De la música a la llengua

Aquest boom no només s'ha traduït en l'interès per aquest estil musical, sinó també per la mateixa llengua coreana. Són molts els joves que volen aprendre coreà i així ho confirma Montse Sàbat, directora de l'Escola Oficial d'Idiomes de Drassanes.

Les classes de coreà ja són un dels cursos més sol·licitats. La demanda s'ha disparat en els últims anys, i aquest darrer són més de 60 els alumnes que s'han quedat fora de la matrícula.

És tant l'interès per la cultura coreana que Barcelona acollirà l'1 i 2 de juliol el primer festival de música asiàtica d'Europa, anomenat BubblePop.

 

ARXIVAT A:
MúsicaModa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut