Jové: "La taula de diàleg no pot quedar suspesa sine die, tot i el coronavirus"
Josep Maria Jové, aquest dijous, a "El matí de Catalunya Ràdio"

Josep Maria Jové aposta per mantenir la taula de diàleg aquest mes per videoconferència

El dirigent d'ERC, processat per l'1-O, adverteix el govern de Pedro Sánchez que "si la taula no avança no tenen legislatura"

RedaccióActualitzat

La crisi del coronavirus no pot impedir que avanci la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català. Així ho pensa Josep Maria Jové, el dirigent i diputat d'ERC processat per l'1 d'octubre i un dels negociadors a la taula. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Jové ha dit que la segona trobada, que s'hauria de fer abans que acabi el mes, no pot quedar suspesa indefinidament.

Tal com defensa el president de la Generalitat, Quim Torra, Josep Maria Jové veuria bé una reunió per videoconferència alhora que fa aquesta reflexió sobre la situació en què es troba el PSOE:

"El PSOE, el govern de l'Estat, sap que si la taula de negociació no avança no tenen legislatura. I per tant, aquesta taula de negociació no pot quedar suspesa 'sine die'. És evident que som conscients que hi ha una situació d'alerta sanitària important i que s'ha de respectar, i que els que ens dediquem a la política i a la gestió pública som els primers que hem de donar exemple. Per tant, fer una reunió de la taula de negociació amb videoconferència no és descartable. No és la millor opció perquè, evidentment, la proximitat ens és molt necessària, però el que no podem fer és tenir-la suspesa 'sine die'."

 

Jové: "Saben que si la taula de negociació no avança no tenen legislatura"


A la primera reunió de la taula de diàleg que es va fer el mes passat a La Moncloa, Jové va portar una llibreta Moleskine, el mateix tipus de llibreta que va ser una prova en la investigació judicial sobre el procés sobiranista i que li atribueixen a ell. Ha dit que "no va ser un gest innocent". Ho va fer per ficarr el govern espanyol "en la pell dels que han patit la repressió judicial" pel procés, ha afirmat.

Josep Maria Jové: "En aquesta llibreta, aquesta que avui porto aquí, hi ha paraules com amnistia, autodeterminació... que van ser les propostes que vam començar a discutir. I els hi vaig dir: 'Imagineu-vos ara que la Guàrdia Civil agafa aquesta llibreta, fa un informe de part, tergiversa... És clar, hi ha una part importantíssima de la judicatura espanyola que considera que l'amnistia i l'autodeterminació són dos fets delictius, són dos fets il·legals. Per tant, jo segurament tindria un problema, com l'he tingut, però no seria l'únic d'aquella reunió que tindria un problema"

Mònica Terribas: "I què li van contestar?"

Josep Maria Jové: "Ho explicarem a les memòries"


Jové, i el també exalt càrrec d'Economia amb Oriol Junqueras, Lluís Salvadó, són a un pas de ser jutjats pel TSJC. El dirigent d'Esquerra ha dit que aquest dimecres va decidir no declarar davant la jutgessa perquè, segons ell, hauria blanquejat un procés judicial carregat d'irregularitats. Creu que a última hora els han afegit l'acusació de prevaricació a la desobediència i la malversació per evitar que els pugui jutjar un jurat popular.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut