Barcelona

Josep Rull veu "sensata" i "plausible" la pròrroga dels pressupostos, que el govern decideix avui

"No estem disposats a fer unes retallades que són draconianes i que suposen desmantellar l'estat del benestar", ha dit el secretari d'organització de CDC.

RedaccióActualitzat
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha considerat que prorrogar els pressupostos de la Generalitat "és una opció sensata i plausible", perquè "no estem disposats a fer unes retallades que són draconianes i que suposen desmantellar l'estat del benestar".

Segons ha indicat Rull en unes declaracions a RAC1, "el govern prendrà en consideració l'informe que ha preparat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, amb tots els escenaris possibles", i ha subratllat que,  al contrari del que diuen alguns partits de l'oposició, "en absolut es perd democràcia prorrogant uns pressupostos".

"És una figura prevista, i hi ha tots els sistemes de control parlamentari", ha recordat, per la qual cosa "en cap cas estaríem segrestant el debat polític"; "ara intentem acabar de la millor forma l'any, no havent d'incorporar noves retallades".

Rull ha recordat també que Catalunya "té pendent les transferències des de Madrid", i ha afegit que "amb la meitat d'aquests recursos, no només no hauríem de retallar, sinó que podríem donar crèdit a les empreses o garantir els elements bàsics de l'estat del benestar".

Després d'apuntar que "té gràcia que sigui el govern de l'Estat qui ens imposi nous ajustos quan ell ja ha esgotat tot el marge que va ser concedit per la UE, i qui executa les polítiques d'austeritat són les comunitats autònomes", Rull ha negat un suposat pacte secret CiU-ERC insinuat pel líder del PSC, Pere Navarro, a qui ha recomanat que "toqui de peus a terra" i abandoni "la política declarativa buida de contingut".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut