Barcelona

Josep Maria Terricabras serà candidat a les eleccions europees per Esquerra Republicana de Catalunya

El filòsof Josep Maria Terricabras serà el candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions europees del mes de maig.

RedaccióActualitzat

Segons fonts d'Esquerra, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha comunicat a l'executiva que el filòsof Josep Maria Terricabras serà el candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions europees del mes de maig, i s'ha anunciat aquest dissabte en el consell nacional que celebra la formació republicana.

Les mateixes fonts asseguren que la notícia ha estat molt ben rebuda pels assistents que l'han aclamat unànimement.

Rovira ha assegurat que Terricabras és el candidat ideal perquè és el que necessitem, un candidat del país i per al país, que defensi aquest moment extraordinari i que a la vegada sigui capaç de construir des de Catalunya allò que representem. Rovira ha destacat que "Terricabras és un home de valors profunds, un home de país i pel país, algú que s'estima Catalunya i, el que és més important, que s'estima tota la seva gent per damunt de tot". Per a la secretària general d'ERC, la incorporació de persones del perfil de Terricabras és "una evidència del protagonisme creixent de la societat civil en el procés d'emancipació nacional que estem vivint i de la voluntat de guanyar la llibertat i de treballar per una societat més justa i lliure".

Es tracta d'una proposta, però, que no tanca la porta a una possible gran candidatura conjunta amb SI, la CUP, Bildu i algun partit gallec.

Terricabras és catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona. És independent però vinculat a l'òrbita d'ERC ja que a les últimes eleccions catalanes va tancar la llista de la formació a la demarcació de Girona.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut