Sant Joan Despí

Josep Maria Pou: "Hem de fer molt bones pel·lícules, però amb tots els mitjans"

L'actor i director, que aquesta nit rep el Gaudí d'Honor, ha alertat, en l'entrevista del 3/24, del perill de caure en l'autocomplaença

RedaccióActualitzat

El Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter serà aquest any per a Josep Maria Pou, actor i director que fa 50 anys que és dalt dels escenaris.

En l'entrevista del 3/24, Pou ha estat crític amb la classe política pel poc respecte que té a la cultura.

"No sóc feliç en un país on el pressupost de cultura no arriba a l'1%. Ha d'arribar un moment en què la cultura no faci tanta por als polítics i hem de reivindicar que hi hagi una mica més de respecte per la cultura per part de la classe dirigent. Crec que els espanta massa i crec que, perquè els espanta, l'aparten. Jo puc dir, i ho dic amb molt dolor, que hi ha un cert menyspreu per la cultura. Això és terrible."

De totes maneres, Pou també ha lamentat que, des del mateix sector cultural, sovint es faci un discurs d'autocomplaença:

"Hem de fer molt bones pel·lícules, però amb tots els mitjans, amb els pressupostos adequats, amb els equips i la quantitat de temps necessària, amb les hores prudents perquè tothom estigui en plenes condicions i rendiment en el moment de la feina. Per tant, aquesta complaença de dir 'bueno, a pesar de tot estem fent molt bon cinema' crec que és perillosa i s'ha d'anar molt amb compte a parlar d'això."

En un terreny ja més personal, l'actor ha parlat del Premi d'Honor en reconeixement a la llarga i destacada trajectòria teatral, cinematogràfica i televisiva que rebrà aquesta nit. Un premi que li ha posat un mirall al davant.

"Un va acumulant feines sense adonar-se'n i, de cop i volta, arriba un premi com aquest i el que fa és posar-te un mirall al davant i dir-te: 'Mira't. Para un moment, para, descansa una mica i mira't i reflexiona i mira cap al fons del mirall'. I comences a veure que tens molta trajectòria, que has fet molta feina, que tens molts anys i que potser has de començar a pensar a reduir la feina, pensar una mica més en tu i anar-te retirant de mica en mica."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut