Barcelona

Josep Maria Pelegrí, un conseller poc mediàtic i que defuig els conflictes

A banda de conseller, Pelegrí és president del consell nacional d'UDC i membre de l'executiva nacional de CiU

RedaccióActualitzat

El conseller d'Agriculatura, Josep Maria Pelegrí, és un dels tres conseller d'Unió Democràtica que deixarà el govern de la Generalitat. Pelegrí és el president del consell nacional d'Unió Democràtica de Catalunya i membre des del 2004 de l'executiva nacional de la federació de Convergència i Unió. 

Va entrar a formar part d'Unió Democràtica de Catalunya l'any 1982 i des de llavors ha desenvolupat diverses tasques de responsabilitat. A l'administració, va ser regidor de l'Ajuntament de Lleida i va ocupar diversos càrrecs als departaments de Medi Ambient, Governació i Relacions Institucionals. Abans de ser conseller d'Agricultura, càrrec que ocupa des del 2010, ho va ser de Governació entre el 2002 i el 2003, quan va ser escollit com a diputat al Parlament de Catalunya. 

Nascut a Lleida l'any 1965, Josep Maria Pelegrí és llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona, està casat i és pare de dos fills.

Allunyat gairebé sempre del soroll mediàtic, Pelegrí ha mantingut un nivell moderat de conflictivitat, tot i que hi ha hagut la reforma de la política agrària comuna. La gestió forestal, les pedregades als cultius, el cargol poma a les Terres de l'Ebre o el boicot rus als productes agroalimentaris europeus també han marcat la legislatura. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut