Josep Maria Castellet al Saló de Cent de l'ajuntament de Barcelona, aquest dimarts (Foto: EFE)
Josep Maria Castellet al Saló de Cent de l'ajuntament de Barcelona, aquest dimarts (Foto: EFE)
Barcelona

Josep Maria Castellet defensa el paper creatiu del lector durant el pregó de Sant Jordi

L'escriptor Josep Maria Castellet ha pronunciat aquest dimarts al vespre el pregó de la lectura al Saló de Cent de l'ajuntament de Barcelona. Es tracta d'una iniciativa de les biblioteques de la ciutat per fomentar la lectura i animar l'ambient literari de cara a Sant Jordi.

Actualitzat
En comptes de pronunciar un discurs més o menys encarcarat, Josep Maria Castellet ha optat per tenir un diàleg viu i incisiu amb el crític literari Jordi Gràcia. La conversa s'ha centrat en el foment de la lectura.

L'editor i premi Nacional de les Lletres espanyoles 2010 ha admès que no té fórmules però ha rebutjat la idea d'obligació a l'hora de parlar de llibres.

"Quan llegeixes un llibre estàs creant un nou món, al marge del que ha imaginat l'autor, per bé que t'incita". Amb aquestes paraules, el pregoner Castellet ha defensat el paper creatiu de cada lector.

Finalment, durant l'acte d'aquesta tarda s'ha projectat un vídeo en el qual autors i estudiosos de la literatura, com Carme Riera, Xavier Folch, Pere Gimferrer o Teresa Muñoz, han parlat de la influència del mestratge de Castellet en les seves carreres.

Anar al contingut