Barça

Josep Maria Bartomeu, fins ara vicepresident primer, és el nou president del Barça

La dimissió de Sandro Rosell com a president ha comportat que, tal com marquen els estatuts del Barça, Josep Maria Bartomeu, fins ara vicepresident primer, ocupi fins al final del mandat el càrrec de president.

Actualitzat

La dimissió de Sandro Rosell com a president ha comportat que, tal com marquen els estatuts del Barça, Josep Maria Bartomeu Floreta (Barcelona, 1963), fins ara vicepresident primer, ocupi fins al final del mandat el càrrec de president.

Anteriorment, Josep Maria Bartomeu ja havia ocupat un lloc en la junta directiva de Joan Laporta com a responsable de la secció de bàsquet, des del 2003 fins al 2005, però va abandonar el club al costat de Sandro Rosell quan aquest va presentar la dimissió.

Des del seu retorn al Barça el 2010, Josep Maria Bartomeu ha estat el màxim responsable de la parcel·la esportiva de futbol del club. A partir d'ara, haurà de representar el Barça al més alt nivell com a 40è president de la història del club. Bartomeu, que té el carnet de soci per sota del número 19.000, està casat i és pare de dos fills. És conseller delegat d'una empresa d'enginyeria per a ports i aeroports (Adelte Group) i d'un grup d'empreses de serveis de manteniment integral (Facility Services).

Bartomeu ha assegurat que es mostrarà "ferm, amb exigència i màxim respecte" davant tots els estaments polítics, judicials i esportius que afectin al club. "El primer missatge és anunciar-vos que seré president fins al 2016. Ens sentim forts. Vam ser la candidatura més votada el 2010 i ho farem amb la màxima il·lusió i compromís per mantenir l'excel·lència. Hem aconseguit molts objectius i encara ens queda molt per recórrer", ha afirmat.

L'exvicepresident esportiu ha confirmat, a més, que aquest divendres donarà una roda de premsa per respondre les preguntes dels periodistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut