Barcelona

Josep Lluís Núñez ingressa a la presó per complir la condemna de dos anys i dos mesos pel "cas Hisenda"

Josep Lluís Núñez ingressa a la presó amb el seu fill per complir la condemna de dos anys i dos mesos pel "cas Hisenda". Durant la primera nit, haurien passat fred

RedaccióActualitzat

El constructor i expresident del Barça Josep Lluís Núñez ha ingressat a la presó de Quatre Camins pel "cas Hisenda" i ja hi ha passat la primera nit. Aquest diumenge s'acabava el termini de 10 dies que tenia per fer-ho. L'empresari comparteix la cel·la número 7 amb el seu fill en un mòdul diferent del dels presos comuns. En concret, són en un department reservat a jutges, policies o funcionaris que han tingut relació amb la judicatura.

Durant la primera nit han passat fred, ja que van demanar si no hi havia calefacció, segons han explicat fonts solvents.

Núñez ha entrat a la presó de Quatre Camins a dos quarts de set de la tarda, acompanyat del seu fill, també condemnat, en un Jeep clar amb els vidres foscos. Apenes hi ha imatges del moment de l'entrada, ja que la majoria de mitjans esperaven amb gran expectació l'expresident del Barça a Can Brians.

Condemnats pel "cas Hisenda"

Núñez està condemnat a dos anys i dos mesos de presó per subornar un grup d'inspectors d'Hisenda per aconseguir estalvis fiscals. L'Audiència de Barcelona li va desestimar l'últim recurs després de ser condemnat pel "cas Hisenda". Al seu escrit, els magistrats argumentaven la seva decisió per la gravetat dels fets i perquè no es tracta d'un fet ocasional, sinó d'un comportament continuat. També van afirmar que cal tenir tolerància zero amb la corrupció i que els Núñez no han mostrat cap penediment.

 En un principi l'Audiència els va imposar una pena de 6 anys, que després el Suprem va rebaixar a 26 mesos.

El procés del "cas Hisenda" va començar fa quinze anys i es tracta d'un dels casos de corrupció amb més implicats i més complexos que s'han destapat a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut