Josep Bou, del PP, el regidor amb més patrimoni del nou ajuntament de Barcelona
Josep Bou, en una de les fleques de la seva cadena

Josep Bou, del PP, el regidor amb més patrimoni del nou Ajuntament de Barcelona

El cap de llista del PP, fundador d'una cadena de fleques, lidera el rànquing amb 8 milions d'euros, segons la declaració de béns que han fet pública els regidors

Actualitzat

Una de les condicions que porta aparellada ser actualment càrrec electe és que el teu patrimoni passa a ser de domini públic. En nom de la transparència, i per detectar un possible enriquiment il·lícit mentre s'exerceix el càrrec, els diputats del Congrés o del Parlament han de presentar una declaració de béns al començament de cada legislatura. A l'Ajuntament de Barcelona, els regidors també s'han de retratar en el registre d'interessos i béns.

I qui surt millor a la foto és Josep Bou, el nou president del grup municipal del PP. L'empresari vigatà, fundador i propietari d'una cadena de fleques, declara quatre societats per valor de 8 milions d'euros, a més d'un pis a Cerdanyola i tres aparcaments a Barcelona.

En aquesta instantània de la riquesa patrimonial també queda afavorida la regidora del PSC Montserrat Ballarín, almenys pel que fa a finques. Sense hipoteques pendents, declara dos pisos i un pàrquing a Barcelona, i la propietat compartida de cases i finques a Isàvena, a Osca.

També declara dos pisos a la ciutat el seu cap de files, Jaume Collboni, però en aquest cas no estan lliures d'hipoteca. El president del grup municipal del PSC ha de pagar encara 412.000 als bancs.

 

Jaume Collboni té dos habitatges hipotecats

 

Alcaldessa llogatera

El 40% dels nous regidors tenen comptes a CaixaBank, però els representants de Barcelona en Comú es desmarquen d'aquesta entitat. Prefereixen la Caixa d'Enginyers i 4 d'ells tenen els estalvis a la Banca Ètica.

Més de la meitat dels regidors dels comuns no tenen habitatge en propietat o a nom seu. És el cas de l'alcaldessa, Ada Colau, que viu de lloguer i tampoc té cotxe. Els seus estalvis repartits en tres comptes arriben als 33.000 euros.

 

Ada Colau, ni pis ni cotxe en propietat

 

En aquesta mateixa situació, hi trobem Manuel Valls. L'exprimer ministre francès ha presentat una declaració al consistori on tampoc hi ha immobles ni vehicles, i presenta un patrimoni d'uns 15.000 euros en dos comptes.

 

Manuel Valls tampoc declara immobles o vehicles

 

A les files d'Esquerra Republicana, hi trobem a l'hora el regidor amb el compte bancari més granat i el que menys. Miquel Puig és el que el té més farcit, amb 337.000 euros. A l'altre extrem, hi trobem Max Zañartu, que només declara 341 accions de CaixaBank, i Gemma Sendra, amb només 601 euros en tres comptes.

ARXIVAT A:
Ada ColauManuel VallsErnest MaragallJoaquim Forn
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut