José Montilla en un acte del mes de febrer a la seu del PSC (ACN / Blanca Blay)

José Montilla, un altre exministre que entra al consell d'administració d'Enagás

El consell d'administració ja ha donat el vistiplau als nomenaments de Montilla i l'exministre socialista Pepe Blanco i els ha de ratificar la junta d'accionistes, que es podria reunir al juny

RedaccióActualitzat

Enagás, l'empresa que gestiona la xarxa de gas a Espanya, ampliarà la presència d'antics polítics al consell d'administració, fins a ser-hi majoria. Vol fitxar l'expresident de la Generalitat José Montilla, el primer que seria conseller d'una companyia de l'Ibex-35. Montilla també va ser ministre d'Indústria en el primer govern Zapatero, alcalde de Cornellà de Llobregat, president de la Diputació de Barcelona i senador fins l'any passat.

A més de Montilla, també s'incorporaran a l'energètica un altre exministre socialista, José Blanco, que va ser titular de Foment amb José Luis Rodríguez Zapatero, i el científic Cristóbal Gallego, expert en energia i proposat per Podem en el grup d'experts que va assessorar el govern de Pedro Sánchez per a la transició energètica.

Tot i que l'empresa no ho ha confirmat, Cristóbal Gallego ha parlat clarament de la seva candidatura al web de l'Observatori Crític de l'Energia, del qual és membre.

L'últim consell d'administració d'Enagás va aprovar els tres nomenaments i els ha de ratificar la junta general d'accionistes, que encara no té data, però es podria reunir d'aquí a un mes. El consell s'ampliaria a 15 membres i les novetats s'han de comunicar també a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Montilla, Blanco i Gallego coincidiran al consell d'administració amb antics càrrecs del PP, com les exministres Ana Palacio i Isabel Tocino o el que va ser president d'Alianza Popular Antonio Hernández Mancha.També és consellera Rosa Rodríguez, que va ser responsable d'Hisenda al govern de les Canàries.

A banda de possibles complements, un conseller independent d'Enagás cobra un salari anual de 160.000 euros.

Enagás està participada en un 5% per l'Estat, a través del holding públic SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) i els seus ingressos depenen fonamentalment dels rebuts del gas.

Anar al contingut