Barcelona

José Montilla fa una crida per assistir massivament a la manifestació com un acte de "catalanitat i d'unitat"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha concedit una entrevista a TV3 en què ha explicat les raons per les quals assistirà demà a la manifestació i les seves impressions després de la publicació de la sentència del Tribunal Constitucional. Considera que el fet que s'hagi fet pública 24 hores abans de la manifestació no és rellevant i està segur que la manifestació serà un èxit d'assistència, ja que els dos folis de la decisió fets públics el dilluns 28 de juny ja donaven prou raons per convocar-la, i mostrar la indignació i remarcar la irresponsabilitat del Constitucional.

Actualitzat
Ha insistit en la importància d'assistir-hi massivament com un acte de "catalanitat i d'unitat en defensa d'allò que el poble de Catalunya va votar" i que s'hi sumi tota la ciutadania, tant els que van votar a favor de l'Estatut com també els que van votar-hi en contra o els que no van votar.

Ha explicat que no caminarà darrere del lema per destacar les institucions i els símbols del país, com la senyera, ja que la sentència afecta l'Estat, que és "l'instrument bàsic de l'autogovern".

Ha reconegut que, tot i tenir diferents punts de vista, la majoria de les formacions polítiques catalanes han manifestat el seu desacord amb el contingut de la sentència i han fet un al·legat a favor de la dignitat de Catalunya mostrant el seu suport a la manifestació. Caldria materialitzar la unitat dels partits en el proper ple extraordinari del Parlament, però reconeix que la proximitat de les eleccions ho condiciona perquè cada formació política té la seva proposta.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut