Imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Foto d'arxiu de Montilla al consell nacional del PSC. (Foto: ACN)
Barcelona

José Montilla alerta la militància del PSC d'una ofensiva "conservadora" mentre demana "nous lideratges" per al partit

El primer secretari del PSC, José Montilla, ha fet una crida aquest divendres a "renovar" el partit i a buscar "nous lideratges" des de la unitat interna, sense deixar ningú enrere. L'expresident de la Generalitat ha reivindicat que la política, entesa des d'una concepció progressista, no sigui un exercici de "vedetisme sense escrúpols o d'ambició personal". Montilla ha llançat aquests missatges en una carta dirigida a la militància del PSC, a pocs mesos de les eleccions municipals del 22 de maig, comicis davant dels quals anima a "centrar-se" perquè al seu ideari hi diu que la nació "comença" pels municipis.

Actualitzat
La carta s'inicia amb la promesa que José Montilla fa als militants del seu partit que d'ara endavant aquesta comunicació serà més freqüent i periòdica, ja que recorda que l'última vegada que es va dirigir a ells va ser poc abans de la derrota a les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre. Amb relació als resultats d'aquells comicis, Montilla admet que el mur democràtic que va animar a crear "contra el tsunami de la dreta" no va tenir "suficients dimensions".

En aquesta mateixa línia, Montilla alerta els militants socialistes d'una ofensiva "neocentralista i conservadora" que qüestiona l'estat de les autonomies i que alimenta el debat independentista.

A la carta, l'expresident es mostra sorprès també per determinats posicionaments que situen Catalunya a la cruïlla de la independència o la resignació, com si aquests anys d'autogovern "no haguessin valgut la pena", en una al·lusió implícita a Jordi Pujol, que aquesta setmana ha dit que l'alternativa ara per a Catalunya només pot ser la independència.

Finalment, el primer secretari del PSC aprofita per avalar el procés de renovació interna de la formació, però recorda que només serà "creïble i útil en la lluita pels nostres valors i ideals si millora la nostra comunicació, connexió i comprensió de la societat catalana". En aquest sentit, l'expresident de la Generalitat ha fet una crida a la unitat interna argumentant que "junts som més forts. Estem dempeus i ni ens aturarem ni ens aturaran".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut