Ministre d'Indústria i Energia

José Manuel Soria, un economista per al govern de Rajoy

De José Manuel Soria, Mariano Rajoy n'ha destacat la "lleialtat, eficàcia i capacitat de treball". El polític canari, amb una gran semblança física amb l'expresident José María Aznar, és economista de professió i, des del 1999, presideix el PP de les Illes Canàries. Ara torna a Madrid, després de 27 anys d'absència, per comandar el Ministeri d'Indústria i Energia. És un àmbit en el qual té experiència, perquè va ser cap del serveis d'Importacions (1984) i de Comerç Exterior (1985) del Ministeri de Comerç i cap de gabinet de la Secretaria General de Comerç (1988-89).

RedaccióActualitzat
Nascut el 1958 a Las Palmas de Gran Canària, José Manuel Soria està casat i és pare de dos fills. A les Canàries fa anys que és a la primera línia política i, a més de ser el president regional del partit, ha estat alcalde de Las Palmas entre 1995 i 2003, president del Cabildo insular de Gran Canària entre 2003 i 2007 i vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda del govern canari entre 2007 i 2010.

La seva entrada a la política, però, va arribar després de molts anys d'activitat relacionada amb l'economia, tant en l'administració com en la docència. Soria és des de 1984 tècnic comercial i economista de l'Estat, càrrec del qual es troba en excedència. Ha estat cap del gabinet de la secretaria general de Comerç, assessor del ministre d'Economia i Hisenda i conseller del Banc de Crèdit Industrial. Com a professor, ha impartit classes de Macroeconomia i Economia Internacional al Centre d'Estudis Comercials de Madrid.

Soria és un dels nous ministres amb més presència a les xarxes socials, ja que té blog i comptes a Facebook i Twitter. En el seu perfil de la xarxa de "micro-blogging", Soria declara que creu "en les xarxes socials com a eina de comunicació en llibertat i respecte als altres".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut